Magyar gyógyfürdőkbe járnak pihenni a csehek

  Budapest, valamint a magyarországi gyógy- és élményfürdők a csehek legkedveltebb tavaszi turisztikai célpontjai közé számítanak - derült ki a cseh idegenforgalmi irodák szövetségének (ACCKA) elemzéséből, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra Prágában.

  A tavaszi idegenforgalmi idényben a cseh lakosság körében elsősorban az európai ismeretszerzési körutak a népszerűek, azokat az európai fővárosokban töltött hosszú hétvégék, illetve a gyógy- és élményfürdők követik. A tengerhez való kirándulások tavasszal a negyedik helyen vannak - állítja a cseh utazási irodák szövetsége.

  "A tematikus európai kirándulások nagyon közkedveltek, és egyre keresettebbek a vonzó európai városokban töltött hosszú hétvégék, az eurovíkendek is - olvasható az ACCK anyagában. - Utóbbiak tavasszal azért közkedveltek, mert megfelelő az időjárás. Nyáron a városokban nagyon meleg van, és az emberek előnyben részesítik a tengert."

  A legközkedveltebb városok között hosszabb távon Párizsé a vezető szerep, de Róma, London, Amszterdam, Barcelona, Velence és Budapest is rendkívül népszerű. A csehek nagyon szeretik a gyógy- és élményfürdőket is. "Ezen a téren a csehek számára egyértelműen Szlovákia és Magyarország a legközkedveltebb" - áll az ACCKA jelentésében.

  A tavaszi tengerparti kirándulásokkal kapcsolatban a szövetség tapasztalata az, hogy az ottani tartózkodás a főszezonon kívül akár 30 százalékkal is olcsóbb, mint nyáron, ezért egyre több ember választja a tengerpartokat tavaszi üdülés céljából. A nyári főszezonban a horvátországi tengerparti üdülés a legnépszerűbb a csehek körében, télen pedig a franciaországi síkirándulásoké a vezető szerep. Az ACCKA 1991-ben alakult, és jelenleg mintegy 250 idegenforgalmi cég a tagja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!