A hétvégén ismét VinCE borfesztivál

Március 23-25. között ismét találkozhatnak egymással a borok készítői és fogyasztói, akik akár a borkészítés kulisszatitkaiba is betekintést nyerhetnek. A harmadik alkalommal megrendezett VinCE a már megszokott helyszínre, a Corinthia Hotel Budapestbe invitálja az érdeklődőket "beltéri borfesztiválra".

A szervező VinCE Magazin idén is a borszakma komoly hazai és külföldi húzóneveit hozta össze. mesterkurzusokra és kóstolókra. Március 23-án a szakma képviselőit várják a kiállító borászatok és pálinkaházak legjobbjainak kóstolójára, majd szombaton és vasárnap a nagyközönség is személyesen ismerkedhet a legfrissebb kínálattal.

A mesterkurzusok kínálatából nehéz a választás: ott lesz Steven Spurrier, a Decanter World Wine Díj elnöke, a Singapore Airlines tanácsadója, továbbá a Christie's aukciós ház boriskolájának az igazgatója, aki Budapesten 10 cabernet alapú házasítást mutat be. A VinCE Budapest egy másik mesterkurzusán a legrégebbi portói borház, a Real Companhia Velha első embere, Pedro Silva Reis avatja be az érdeklődőket a leghíresebb portugál bor világába.

A Piper-Heidsieck pezsgő, amelyet számos híresség népszerűsített már, Marie Antoinette-től Marylin Monroe-ig, szintén mesterkurzust hirdet, ahol az elmúlt öt évben folyamatosan az Év Pezsgőmesterének választott Régis Camus ismerteti a buborékok titkait.

És bár fizikailag nem lesz Budapesten, de élő videóközvetítésben, óriás kivetítőkön kóstol majd New Yorkból Gary Vaynerchuk, közismertebb nevén a „Wine Guy". Az ínyencek figyelmébe ajánlják a Foodpairing workshopot, ahol az ízek párosításának, az azonos ízkomponenseken alapuló ételek kombinációjának úttörője, a Sense for Taste vezetője, Bernard Lahousse mutatja be a gyakorlatban a tudományos íz-analízist, borral kísérve. Mindezek mellett felvonulnak a hazai borászatok és pálinkakészítők is, hogy személyesen találkozzanak közönségükkel.

A jegyrendszer az előző évekhez képest áttekinthetőbbé vált: napi kóstolójegyre mindenkinek szüksége lesz, de ez viszont bármikor – akár a helyszínen is – bővíthető mesterkurzus-jeggyel. Így az sem marad le az érdekes előadásokról, aki korábban esetleg átsiklott a programon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek