Spanyolországba mennek a németek nyaralni

Görögország és Egyiptom az idei turistaszezon két legnagyobb vesztese - derül ki a német utazási irodák foglalásaiból.

Az észak-afrikai arab ország népszerűségét még növelheti, hogy Egyiptom lesz a szerdán a német fővárosban kezdődő nagy utazási vásár, az ITB partnerországa.

Ugyanakkor nem ösztönözte a németeket egyiptomi nyaralásra Klaus Brähmig, a német konzervatív Kereszténydemokrata Párt (CDU) politikusa. A Bundestag turisztikai bizottságának elnöke kijelentette: "a német turistáknak fel kell tenniük a kérdést, bölcs dolog-e olyan országban üdülni, ahol figyelmen kívül hagyják az emberi jogokat, és zaklatják a kisebbségeket".

Ön hol nyaral idén?
Belföldön - 11
Horvátországban - 8
Spanyolországban - 8
Ausztriában - 1
Romániában - 0
Bulgáriában - 3
Szlovéniában - 0
Olaszországban -4
Egyéb tengerparton - 18
Várost látogatok - 5
Nem nyaralok - 25

A német utazási szövetség (DRV) éles szavakkal utasította el a politikus kijelentését, "felelőtlennek" nevezve Brähmig megnyilvánulást. Németországnak támogatnia kell Egyiptomot, nem pedig pellengérre állítania - csatlakozott a DRV-hez a német kormány turizmusügyi megbízottja, a szabaddemokrata Ernst Burgbacher. Mind a szövetség, mind a liberális politikus hangsúlyozta, hogy az arab országnak fontos bevételi forrás a turizmus, és ezzel a stabilitást növelő tényező.

A Thomas Cook utazási iroda ismertetése szerint egy másik rendszerváltó észak-afrikai országba, Tunéziába visszatérnek a turisták. Emellett töretlenül nő Törökország kedveltsége, de továbbra is Spanyolország a legnépszerűbb úti cél.

Görögország tavaly profitált az "arab tavasz" nyomán Észak-Afrikában előállt helyzetből, idén azonban elkerülik a német turisták. "Összetévesztik Rodoszt Athénnal. Azt hiszik, mindenhol tüntetések vannak, és nem látják szívesen a németeket" - magyarázta a duisburgi Alltours vezetője.

A Tui utazási irodánál harmadával kevesebb a görög foglalás, mint tavaly. A Tuinál szintén Spanyolország a kedvenc, de jelentősen nőtt a horvátországi és bulgáriai foglalások száma. Itt is és a Thomas Cooknál is arról számoltak be, hogy a 2012 nyári foglalások alig maradnak el a tavalyitól, a csökkenés egy százalék körüli.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek