Ingyenjegy jár a lerobbant francia szuperexpressz utasainak

  Ingyenjegy jár a lerobbant francia szuperexpressz utasainak

  Összesen mintegy 80 ezer utast érintett a hirtelen érkezett havazás következtében kialakult vasúti közlekedési káosz Franciaország északi részén, ahol keddre virradóra helyreállt a forgalom, de 22 ezer háztartásban még mindig nincs áramszolgáltatás.

  A Lille-ből induló és oda érkező vonatok jelentős, átlagosan hat órás késéssel közlekedtek hétfőn este, a legtöbb szuperexpresszet (TGV) pedig törölni kellett az utasok biztonsága érdekében, miután az erős havazás miatt délután nyolc nagyfeszültségű kábel zuhant a sínekre Seclin város közelében, megbénítva ezzel a Lille és Arras közötti közlekedést. Közel négyezren rekedtek a TGV-kben az ország északi részén. A járattörlések miatt több százan a lille-i és a párizsi Gare du Nord pályaudvaron töltötték az éjszakát, vagy taxival próbáltak eljutni célállomásukra.

  Az SNCF vasúttársaság közlése szerint az éjszaka folyamán mintegy 7 ezer munkatársuk dolgozott a leszakadt vezetékek eltávolításán, így kedd délelőtt teljesen helyreállhatott a vasúti közlekedés. A társaság valamennyi olyan utasnak visszatéríti a vasúti jegy teljes árát, akinek a járata legalább négy órás késést szenvedett, az öt óránál többet késő vonatok utasai pedig egy további ingyenjegyet is kapnak.

  Az északi Nord-Pas-de-Calais megyében a hatalmas havazás miatt mintegy 140 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás hétfő délután, s 22 ezerben még kedden délelőtt sem volt áram. A francia magasfeszültségű elektromos hálózatot üzemeltető RTE tájékoztatása szerint jelenleg ötszáz munkatársuk dolgozik a szolgáltatás helyreállításán, s várhatóan estére minden háztartásban ismét lesz áram.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!