Hetvenötezren üdülhetnek ingyen belföldön

  Nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékosok és a szociális szférában dolgozók kapnak üdülési lehetőséget az Erzsébet-programban. Hamarosan hazai és határon túli iskoláknak is üdülési pályázatot hirdetnek.

  Hetvenötezer - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár és Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

  A kétmilliárd forintos keretösszegű pályázat nyertesei jórészt magyarországi állami üdülőkben, szállodákban pihenhetnek majd, írja az MTI. Soltész Miklós bejelentette azt is, rövidesen - egymilliárd forintos kerettel - új pályázatot írnak ki; az Erzsébet-tábor elnevezésű projektre magyarországi és határon túli iskolák jelentkezhetnek. Ez azt jelenti, hogy sok tízezer iskolás nyaralhat majd várhatóan hat napig a Velencei-tó vagy a Balaton partján.

  Az államtitkár arra kérte az iskolák vezetőit, hogy már most készüljenek fel az áprilisban megjelenő pályázatra, ehhez - szavai szerint - minimális önerő szükséges. Jelezte, a mintegy ezer határon túli magyar fiatal magyarországi diákokkal együtt táborozhat majd.

  Az államtitkár azt hangoztatta, a pályázat sikere azt a kormányzati politikát erősíti, amely a családok és a közösségek megerősítését határozta meg célként. Soltész Miklós egy felmérést idézve arról beszélt, hogy az emberek, a családok nagy része nem, vagy csak alig kap lehetőséget nyaralásra, pihenésre, miközben a hétköznapokban óriási munkateher hárul rájuk.

  Arra is felhívta figyelmet, hogy a cafeteria-rendszer átalakításának köszönhetően a haszon már nem a cégeket, vállalkozásokat gazdagítja, hanem abból szociális lehetőségeket tudnak nyújtani a rászorulóknak. Horváth Endre azt közölte, csaknem 114 ezer pályázat érkezett az alapítványhoz, és a 75 ezer nyertes között 21 ezer fogyatékos, 17 ezer szociális dolgozó, mintegy 17 ezer nyugdíjas és több mint 20 ezer nagycsaládos van, tudósított az MTI.

  Elmondta, eddig több mint 1,5 millió munkavállaló választotta az Erzsébet-utalványt a cafeteria-rendszer részeként, és mint mondta, ebben még nincs benne a közszféra. Utalt arra, hogy ennek azért van jelentősége, mert az utalvány forgalmazásából várható eredményt fordítják szociális üdültetésre. Munkavállalónként évi 60 ezer forintos utalványkerettel számolva ez alapján 100 milliárd forint feletti forgalomra lehet számítani az idén, és az így befolyó pénzből biztosítják a szociális üdültetés forrásait.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!