Déltől helyreáll a budapesti reptér forgalma

  Déltől helyreáll a budapesti reptér forgalma.

  Délelőtt 10 óra után feloszlott a köd, így helyreállt a forgalom a Liszt Ferenc-repülőtéren, a gépek várhatóan déltől már menetrend szerint közlekednek - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI-nek.

  A budapesti Ferihegyet is körülvevő köd miatt több repülőgép nem tudott fel-, illetve leszállni a Liszt Ferenc-repülőtéren reggel, ezért néhány gép Bécsben landolt vagy visszafordult, más járatok indulása pedig csúszott. Hardy Mihály elmondta, a köd miatt az ilyenkor szokásos alacsony forgalomnak köszönhetően tíznél kevesebb járatot érintett a leállás.

  Reggel a kifutópályán 125 méterre csökkent a vízszintes látótávolság, ezért csak a pilóták felkészültsége, vagy a gépek műszerezettségének függvényében tudtak a repülőgépek leszállni. A Ryanair és a WizzAir reggeli járatai még elindultak Budapestről, de a Lufthansa Münchenből érkező gépe már nem tudott landolni, ezért visszafordult.

  A TNT és az UPS két teherszállító repülőgépe a köd miatt egy órán át várakozott a légtérben, de nem tudtak leszállni, ezért Bécsben landoltak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!