Egyre több magyar nyaral saját horvát apartmanban

Tavaly tizenhatezer magyar nyaralt Horvátországban saját, vagy ismerősei nyaralójában, és 12 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el, mint előző évben.

Egyre több magyar tölti horvátországi nyaralását saját vagy rokonai, barátai tulajdonában lévő ingatlanban - derül ki a horvát statisztikai hivatal most publikált, 2011-es összesített adataiból.

Horvátországban saját hétvégi házban vagy nyaralóban 374 ezer turista összesen 5,8 millió éjszakát töltött az elmúlt évben. A vendégek csaknem 42 százaléka hazai, 58 százaléka pedig külföldi volt, a vendégéjszakákban azonban több mint 55 százalékot képvisel a hazaiak aránya, a külföldieké 45 százalékot jelent.

A statisztikai mérés azokat az ingatlanokat érinti, amelyek saját vagy családi, rokoni, baráti tulajdonban vannak, így az itt éjszakázók nem fizetnek szállásdíjat.

A külföldiek közül a legtöbb vendégéjszaka a szlovéneké, az összesített adat 45,8 százaléka jut rájuk, a második helyen a németek állnak 12,3 százalékkal. Az összes külföldi közül 5,4 százalék bosznia-hercegovinai volt, 5,3 százalék osztrák, míg ötödik helyen, 5,1 százalékos részesedéssel a magyarok állnak.

A múlt évben 6 százalékkal 16,2 ezerre nőtt azoknak a magyaroknak a száma, akik családi, baráti tulajdonú ingatlanban nyaraltak Horvátországban. Az ott eltöltött idő hossza azonban 12 százalékkal, 132,9 ezer éjszakára növekedett - olvasható ki a horvát statisztikai adatokból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek