Egy budapesti járatot érint a frankfurti sztrájk

  Egy budapesti járatot érint a frankfurti sztrájk

  A Lufthansa 15 órakor induló gépe a jelenlegi járatinformáció szerint elindul Budapestről, de a 19.05-ös frankfurti gépet már törölték - közölte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

  Hardy Mihály elmondta: tudomása szerint nem a légiirányítók, hanem a földi kiszolgálók szüntetik be a munkát csütörtökön a frankfurti repülőtéren. Az AP hírügynökség korábban azt jelentette, hogy a légiirányítók nem veszik fel a munkát csütörtökön és pénteken a frankfurti repülőtéren.

  A Budapest Airport internetes járatinformációja szerint a Lufthansa - most csak ez a légitársaság közlekedtet a magyar fővárosból Frankfurtba repülőgépeket - két délelőtti járata felszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

  A GdF szakszervezethez tartozó dolgozók szerdán még azt közölték, hogy csak csütörtökön sztrájkolnak 15 és 22 óra kötött. Azóta azonban a sztrájk kiterjesztéséről döntöttek, így pénteken 8 és 22 óra között sem veszik fel a munkát. A dolgozók a bérek emelését és a munkafeltételek javítását követelik. A frankfurti légikikötő a kontinentális Európa második legforgalmasabb repülőtere.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!