Vonattal a velencei karneválra

  A MÁV különvonatot indít a velencei karneválra. A megszűnt menetrend szerinti járatot pótolják így.

  Tavaly decemberben, több mint húsz év után szűnt meg a Venezia járat, amivel átszállás nélkül lehetett eljutni Magyarországról az olaszországi Velencébe. A közvetlen vonat évente csaknem nyolcvanezer utast szállított a két ország között, a megszűnése különösen most, a karneváli időszakban érinti rosszul az utazókat. Ezért idén a MÁV különvonatot indít, hogy a karneválra utazók átszállás nélkül, vasúton is eljuthassanak Velencébe.

  Helena Campi Tips Rf / Northfoto

   A vonat Budapestről, a Keleti pályaudvar nyolcadik vágányáról, február 17-én, pénteken este 18 óra 33 perckor indul, és szombaton reggel 9 óra 42 perckor érkezik Velence belvárosába, a Santa Lucia pályaudvarra, áll a vasúttársaság közleményében. A szerelvény a megszűnt Venezia járat vonalán, Horvátországon és Szlovénián keresztül 853 km-es távolságot tesz meg. A visszaindulási időpont február 18. szombat, 21 óra 10 perc, az érkezés Budapestre vasárnap 11:35 perckor várható.

  A vonatra a legdrágább jegyek már elfogytak: a két- és háromszemélyes hálókocsik megteltek. Korlátozott számban azonban még elérhetők fekvő- és ülőhelyes jegyek. Bálint naptól „last minute" ajánlatot vezetett be a vasúttársaság: legalább két ülőhelyes menetjegy egyidejű megvásárlása esetén 90 euró/fő helyett 60 euró/fős áron. A kedvezményes jegyek nem visszaválthatók. A jegyeket online és személyesen is meg lehet váltani, akár euróban, akár forintban.

  MÁV Zrt.

   A szerelvényt a magyar szakaszon egy Kandó Kálmán fényképével díszített mozdony vontatja majd, ezzel tisztelegve Kandó Kálmánnak elévülhetetlen érdemei előtt a hazai, és az olaszországi vasutak villamosításában. A vonat minden utasa ajándék velencei útikönyvet kap, továbbá a háló- vagy fekvőhelyes kocsiban helyet foglalók részére reggelit is felszolgálnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!