Fakutya kölcsönözhető a Velencei-tavon

  A befagyott Velencei-tavon öt korcsolyapálya várja a hétvégén a sportolni vágyókat; korcsolyázni csak a kijelölt területeken és a déli parton szabad, másutt balesetveszélyes lehet a jég.

  A tó egyik legnagyobb természetes korcsolyapályáját ezen a hétvégén is az agárdi Pop Strandon nyitják meg, ahol zene, melegedő és büfé várja a vendégeket. Lehet fakutyát és korcsolyát is kölcsönözni - mondta el az MTI-nek a strand főrendezője.

  Turbók János tájékoztatása szerint a kijelölt területen a jég biztonságos. Csütörtökön már 14 centiméter vastag volt, és a hétvégére tovább hízik. Szombatra több hektárnyi területről letakarítják a havat, így a Pop strandon tükörsima jégen sportolhatnak majd az odaérkezők. A jégre szállás megkönnyítésére új, a korábbinál nagyobb stéget is felállítottak, valamint maximális figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására.

  Nagyon fontos, hogy a korcsolyázók, fakutyázók is tartsák be a biztonsági előírásokat: csak a kijelölt területen sportoljanak, ne menjenek a kikötők, a nádasok közelébe, és vegyék figyelembe, hogy a zene elhallgatása egyben a korcsolyapálya aznapi "bezárását" is jelenti, szürkület után ugyanis életveszélyes lehet a jégre menni - hangsúlyozta Turbók János.

  Gárdonyban a Sport Beach - Ökostrandon is zene, büfé, fakutyakölcsönző várja a sportolókat. A hétvégi szórakozást jótékony célra történő gyűjtéssel kötik össze. Minden pohár tea, forralt bor árából 10 forintot a tavon 12 éve szolgálatot teljesítő HBAID Rescue 24 Tűzoltó és Kutató Mentőcsoport mentő- és híradástechnikai eszközvásárlására létesített alapba fizetnek be - mondta el Bálint György, a strand üzemeltetője.

  A hétvégére a tó déli oldalán, három velencei szakaszon is nyílnak korcsolyapályák. Az északi oldalon nem szabad jégre menni, ott nem egyenletesen vastag, helyenként balesetveszélyes a jég.

  Ön hol korcsolyázik idén?
  A Műjégen - 8
  Bécsben - 1
  A Velencei-tavon - 42
  A Balatonon - 12
  Máshol - 13
  Hummerem van - 99
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!