Egyre több magyar síel külföldön

  Megkezdődött a síszezon a magyarok számára is. Tavalyhoz képest nőtt a télen vakációzók száma. Ausztria továbbra is sláger, de Franciaország, Olaszország és Szlovákia is népszerű.

  Ugyan hazánkra ez nem igazán mondható el, szomszédainknál viszont jócskán beköszöntött a tél. Az év eleje óta ezért tömegesen indultak meg a magyarok a környező országok síterepei felé. Sőt, tavalyhoz képest még nőtt is a télen kiruccanók száma. Ezt támasztják alá a Biztosítás.hu adatai is: januárban több mint 40 százalékkal növekedett a síbiztosítások száma az előző év hasonló időszakához képest. Az utazók közel fele az osztrák síterepeket keresi fel, de Franciaország, Olaszország és Szlovákia is népszerű. A megkötött síbiztosítások adataiból kitűnik, hogy honfitársaink 99%-a autóval vagy busszal közelíti meg az általa választott síterepet és ott átlagosan 5 napot tölt el.

  Marc Chapeaux / Northfoto
  Legnépszerűbb úticélok:
  Ausztria 49,9%
  Franciaország 15,1%
  Olaszország 14,4%
  Szlovákia 5,3%
  Svájc 3,4%
  Románia 2,9%
  Szlovénia 2,7%
  Lengyelország 1,9%
  Németroszág 1,5%

   Jó hír a most síelni indulóknak, hogy a biztosítások ára nem emelkedett tavalyhoz képest. Már napi 230 forintért is találni biztosítást, de persze ha több szolgáltatást és teljes körű védelmet szeretnénk magunkénak tudni, ha beüt a krach, érdemes egy kicsit mélyebben a pénztárcánkba nyúlni. Sokan tesznek így: a kiutazók naponta átlag 650 forintot költöttek januárban biztosításra, amiből kitűnik, hogy a síelők körében nem kizárólag az ár számít.

  Legtöbben az orvosi költségek és hegyi mentés fedezetet tartják fontosnak, de népszerű a sífelszerelés- és síbérlet-biztosítás, az autó assistance és a sífelelősség-biztosítás is. Aki pedig luxus-biztosítást szeretne, az is talál magának megfelelőt az internetes alkuszoknál: 100 millió forintig térítő, helikopteres mentést, ellátást limit nélkül álló biztosítások is akadnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!