Jótékonyság luxushotel építésével

  Egy civil szervezet luxushotel építésébe kezdett Ghánában, hogy a bevételekből a helyi gyerekek és édesanyák életminőségét javítsák, és az iskolákat fejlesszék.

  Egy civil szervezet – az idén tízéves AfriKids – meglepő módját találta annak, hogy több száz afrikai gyermeknek jobb életet biztosítson: luxushotel építésébe fogott. A környék turizmusa jól fejlődik: a Forbes magazin tavaly Ghánát a legbarátságosabb afrikai országnak választotta, több helyen pedig 2012 legjobb úticéljai közt ajánlják.

  Spectrum Colour Library / Northfoto

   Ezért gondolta a gyermekek jólétével foglalkozó AfriKids, hogy érdemes lenne a jótékonyságot a turizmussal ötvözniük. A munkálatok idén kezdődnek, és az AfriKids Blue Sky Lodge 2013-ban készül majd el. Az üdülő helyi és külföldi turistákat egyaránt szeretne fogadni, 33 szobás lesz, étteremmel, bárral, konferencia központtal és a környék első úszómedencéjével.

  Egy non-profit tervezőiroda (Architecture for Humanity) és egy helyi cég (Gabcon) összefogásával születtek meg a tájba illeszkedő, világszínvonalú szálloda tervei. „Reményeink szerint a hotel látogatói kellemesen érzik majd magukat nálunk, a helyiek pedig büszkék lehetnek általa hagyományaikra és országukra" – mondta el Sally Eastcott az AfriKids-től a Daily Telegraph című brit lapnak.

  Abban is bíznak, hogy a hotel 180 ezer fontos profitot hoz majd évente, ami elegendő lenne 150 ghánai gyermek és 1800 édesanya életminőségének javításához, vagy 150 helyi iskola fejlesztéséhez.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!