Ladyboyok a fedélzeten

Egy új thai légitársaságnál transznemű stewardessekkel is találkozhatunk a fedélzeten. A PC Air szerint ők mindkét nemet megértik, ezért jobb szolgáltatást nyújtanak.

Egy most induló thai légitársaság transszexuálisokat és transzneműeket is alkalmaz légiutaskísérőként. Ezzel a lépéssel talán még nagyobb lesz a társadalmi elfogadottsága ezeknek a csoportoknak az ebből a szempontból amúgy is viszonylag liberálisnak számító országban. A tendencia nem új keletű: a csinosra sminkelt ladyboyok számos munkahelyen megtalálhatóak, sokan dolgoznak közülük kozmetikai, vagy egészségügyi cikkeket árusító üzletekben, de ők ennél többre vágynak.

Gender Reassigment in Thailand KPA ZARCHIVEFotó: Steve Sandford / Northfoto

 z új légitársaság, a PC Air eleinte úgy tervezte, hogy csak nőket és férfiakat vesz fel légiutaskísérőnek, de meggondolták magukat, miután száznál is több transzszexuális jelentkezett a meghirdetett állásokra. Közülük négy embert választottak ki a 19 stewardess és 7 steward mellé. A ladyboyok felvételi követelményei megegyeztek a stewardessekével, azzal a kikötéssel, hogy nőként kell viselkedniük, és hogy a hangjuknak is nőiesnek kell lennie. A PC Air elnöke, Peter Chan, a Travel Daily Newsnak úgy fogalmazott, hogy szerinte a ladyboy utaskísérők talán még jobb szolgáltatásokat nyújtanak majd, mint női és férfi társaik, ugyanis ők mindkét nemet jobban megértik.

Az egyik transzszexuális légiutaskísérő, a 22 éves Tanyarat Jirapatpakorn egy beföldi charterjáraton debütált múlt csütörtökön. A Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatából kiderül, szerinte a ladyboyok elfogadása ezzel a lépéssel kezdődött csak meg igazán Thaiföldön. „A jövőben talán további olyan munkákat is megkaphatunk, amikről eddig a transzszexuálisok álmodni sem mertek volna: lehetünk rendőrök, katonák vagy akár pilóták is" - mondta.

A PC Air belföldi járatai mellett Japánba és Dél-Koreába is indít repülőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek