Lakjon bécsi kirakatban!

Szállodai szobává alakítják az üres üzlethelyiségeket Bécsben, így testközelből ismerhetjük meg a várost. A kirakat mellé minibár és kerékpár jár, de akár a farmerünket is testre igazítják.

Úgy látszik, az idei év slágerei az egyetlen szobából álló hotelek. A napokban adtunk hírt London újdonságáról, az olimpia évére kinyitó A Room for Londonról, de már itt is egy hasonló ötlet Bécsből.

Fotó: Julian Mullan / ComPRessForrás: Travelo

 Az Urbanauts névre keresztelt újfajta szálláskoncepció a Kohlmayr Lutter Knapp építésztrió fejéből pattant ki, célja, hogy az üresen tátongó belvárosi üzlethelyiségeket értelmesen hasznosítsák. Ezért szállodai szobává alakítják a 25 négyzetméter körüli boltokat, amelyeket a környék művészei rendeznek be, adta hírül a Compress hírügynökség. A ravasz árnyékolástechnikának köszönhetően a lakók tetszés szerint bámulhatnak ki az egykori kirakaton, de ha akarják, el is bújhatnak a függönyök mögött.

A szobaszervízt a környékbeli vendéglők, bárok jelentik: reggeli a szomszédos kávéházban, wellness a szemközti törökfürdőben, este koktél a sarki bárban. Az alapszolgáltatásához hozzá tartozik két kerékpár is, amelyek a tartózkodás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak. Az ötlet megálmodói szerint a közvetlenül az utcára nyíló szobák révén a vendégek autentikus képet kapnak a városról.

Fotó: Sue Sellinger / ComPRessForrás: Travelo

 Az első ilyen szállást 2011 nyarán nyitották meg Bécs 4. kerületében, a Theresianumgassén. Az egykori szabóságban napi 120 euróért lehet megszállni, az alapcsomagban a kerékpárokon kívül van még minibár, kávébár, élelmiszercsomag, multimédiás lehetőségek, internet és szobaszéf. De külön díjért lehet kérni vespát, napi takarítást vagy akár testhez igazított farmert is.

Az ötlet kidolgozói további szálláshelyek megnyitását tervezik 2012-ben. Szobát a www.urbanauts.at weboldalon lehet foglalni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek