Az Oneworld a legjobb légitársaság-szövetség

Megint az Oneworld lett a világ legjobb légitársaság-szövetsége a Global Traveler üzleti utazási magazin felmérésén. A szövetség tagjai között a British Airways és az American Airlines mellett a Malévet is ott találjuk.

Az Oneworld az utasszállító légitársaságok szövetségei közül a három nagy egyike, a Star Alliance és a SkyTeam mellett.Tagjai között van az American Airlines, a British Airways, a Cathay Pacific, a Finnair, az Iberia, a Japan Airlines, a LAN, a Malév, a Mexicana, a Qantas,a Royal Jordanian és az S7 Airlines, valamint 19 további légitársaság is szövetségesük

Malaysia Airlines járat boldog utassalForrás: Travelo

Évente mintegy 350 millió utast reptetnek mintegy 150 ország körülbelül 950 repülőtere között. Méretét tekintve a három nagy közül ez a legkisebb, ám a különböző utas-elégedettségi közvéleménykutatásokban konzisztensen az Oneworld a győztes.Az Oneworld utasai gyűjtött kilométereiket a szövetség legtöbb tagjának járatain beválthatják.

A szövetség tagjai is jól szerepeltek a felmérésben, a British Airways lett a legjobb business osztályú szolgáltatást kínáló cég, az American Airlines (AA) pedig a legjobb belföldi első osztályú, emellett több díjat nyert boraival is. Az AA egyébként nemrég kért csődvédelmet, ám a szövetség közleménye szerint a légitársaság működése zavartalan.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek