Vonatozás saját készítésű jeggyel

Online megvásárolt vonatjegyüket mostantól otthon is kinyomtathatják a MÁV utasai. A lehetőség csak bizonyos vonatokon és bizonyos kedvezményekre érvényes, a jegyek pedig személyre szólnak.

Manapság az otthon kinyomtatható e-ticket már bevett szokásnak számít - gondoljunk csak a fapados repjegyekre. Végre a MÁV is úgy döntött, hogy halad a korral – no nem nagyon, csak kicsit. A kényelmes és vadonatúj szolgáltatásként beharangozott, mostantól elérhető, otthon nyomtatható jeggyel ugyanis csak belföldön és csak egy irányban utazhatunk. Retúrjegyről, bérletről, vagy nemzetközi utakról ne is álmodozzunk egyelőre. 

vlm @ Indafotó

De élő állat- és kerékpárjegyet viszont vehetünk a neten, és nyomtathatunk is. Aki például karácsonykor kutyástul, vonattal menne a nagymamához, már kattinthat is a jegyvasarlas.mav-start.hu oldalra, és megúszhatja a jegypénztáraknál várható tumultust.

A lehetőség csak bizonyos vonatokon és bizonyos kedvezményekre érvényes, a jegyek pedig személyre és járatra szólnak. A jegyeket bankkártyával vagy mobiltelefonnal lehet kifizetni, és vásárlásnál meg kell adni az utas nevét és születési idejét, valamint a kiválasztott viszonylatot. Retúrjegyet nem lehet így venni, csak egyet oda, egy másikat meg vissza. Az otthoni nyomtatásra kiválasztott jegyet muszáj az utasnak előállítania, nem kérhetjük a pályaudvaron, hogy nyomtassanak belőle egy pótpéldányt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek