Szegedi karácsonyi hetek 2018 - Vár a Dél-Alföld adventi fővárosa

40 méteres óriáskerék és félezer négyzetméter korcsolyapálya a Szegedi Karácsonyi Heteken.

Meghitt, varászlatos hangulat, mennyei falatok, páratlan forraltborok, játékok, kézműves csodák és a régió legnagyobb karácsonyi vására – a hagyományos, jól megszokott programelemek mellett azonban 2 extra attrakcióval is készülnek a szervezők. 

Meghitt, varázslatos advent SzegedenForrás: Tari Robert Fotoriporter/Tro Photography/Tari Robert

Szeged, a napfény városa, november 24-én 16 órakor felölti ünnepi fényeit, melyekben egészen december 24. napjáig gyönyörködhetünk. Szeged ismét felveszi csillogó ruháját, majd miután kigyúlnak a fények egy mesebeli elvarázsolt csodaország tárul a szemünk elé. A Karácsonyi Ünnepi Heteknek idén is a Széchenyi, a Klauzál, a Dóm és a Dugonics terek adnak otthont. Minden nap különféle programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, kikapcsolódási lehetőséget és közös hangolódást biztosítva a közelgő ünnepekre. Idén két újdonságra is lehet számítani: érkezik egy gigantikus méretű, 38 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék a Széchenyi térre, ahonnan mesés rálátás nyílik majd az ünnepi forgatagra, a Dóm téren pedig egy közel félezer négyzetméteres szabadtéri korcsolyapálya kerül kialakításra. 

Az egyik újdonság, a hatalmas óriáskerékForrás: Tari Robert Fotoriporter/Tro Photography/Tari Robert

A Dóm téren találhatjuk majd meg a kézműves adventi kirakodóvásárt, és a Fogadalmi templom előtt kap ismét helyet a város óriási adventi koszorúja, melyen a gyertyákat vasárnaponként közösen gyújtják meg a város lakói. Idén is lesz Mesés Kastély, ahol Bogyó és Babóca kiállítással, mesevetítésekkel és gyermek foglalkozásokkal várják a legkisebbeket. És idén is elveszhetünk a Dóm téren Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusában, majd tanúi lehetünk a jégszobrász látványshow-nak is. A Széchenyi tér ismét megtelik a jól ismert faházikókkal, melyek forralt borral, különböző ital- és kulináris különlegességekkel várják a látogatókat. Az elmúlt évekhez hasonlóan, hamisítatlan gasztro-kavalkádra számíthatunk. Ha nincs még ajándékötletünk szeretteinknek, inspirálódhatunk a kézműves portékák között. A Dugonics térre pedig érkezik a hat méteres világító csodaszarvas, hogy jól megszokott helyén várja a selfie-zni vágyókat.

A szegedi Dóm térForrás: Tari Robert Fotoriporter/Tro Photography/Tari Robert

A december 1-i, 8-i és 15-i Adventi séták alkalmával felfedezhetjük Szeged csodásan kivilágított palotáit, miközben az ünnepi lámpafüzérek és díszek alatt sétálva magunkba szívhatjuk a sült gesztenye és a forralt bor illatát. A séta végén Magyarország legszebb terén, a Dóm téri kavalkádba csöppenünk bele.

Magyarország egyik legszebb tereForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.


Az ünnepi hangulatra való tekintettel a Mikulás is ellátogat Szegedre, pontosabban a Hegyalja motoros fedélzetére a Szegedi Miniszínház előadásában. Vidám mesevilágba csöppenhetnek a résztvevő gyerekek és felnőttek, ahol az előadást követően minden gyermeknek személyesen, egyesével a Mikulás adja át az ajándékot, mindezt a Tisza gyönyörű vizén. Az út végén pedig mindenkinek lehetősége nyílik a szereplőkkel egy fotót készíteni emlékül.

http://szegedtourism.hu/hu/esemeny/dom-teri-karacsonyi-vasar/

http://szegedtourism.hu/hu/szegedi-advent-2/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek