Ne utazzon messzire egy varázslatos adventi vásárért!

Az ünnepi díszbe öltözött Székesfehérvár közel van, így több idő marad az élményekre. Mert abban aztán nem lesz hiány a legszebb hazai karácsonyi vásárok közé is beválogatott forgatagban! Lássuk csak...

Mesés advent SzékesfehérváronForrás: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Városháznyi kalendárium, fény-játékok és zenélő padok

Ki hitte volna, hogy Fehérváron a Városháza épületén éppen annyi ablak van, amennyiből kitelik az adventi kalendárium minden napja? Esténként a hivatalból a fényfestésnek köszönhetően mesebeli kincsesház lesz. Minden este kinyílik egy újabb ablak, ahol egy szép vers, mese, vagy egy fülbemászó dal rejtőzik a számok mögött, mellyel színészek és fiatal tehetségek ajándékozzák meg a járókelőket. Máshol mozgásérzékelő alkalmazás segítségével egy vidám karácsonyi animációba csöppenünk. Ha mindez még nem elég, ráadásként a Fő utcán zenélő padokat is találunk... Ehhez persze végig kell sétálni a mesés belvároson, de nem fogjuk megbánni!

Adventi kalendárium a városháza épületénForrás: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.


Mesés fotók a családi albumba, vidám szelfik megosztásra

A forralt bor és kürtőskalács illatú vásári forgatagban szinte méterenként találunk egy helyet, amely szelfiért kiált. Nem lehet ellenállni a művészi gonddal berendezett kis kuckóknak – néhány kattintás, és máris kész a karácsonyi album. És itt van még a kisvasút is! Mintha egy karácsonyi képeskönyvből bújt volna elő az óriási fa alatt körbe-körbe robogó, ünnepi díszbe öltöztetett mozdony. Miközben a kicsik ámuldoznak, titkon a felnőttek is ábrándozhatnak az elmúlt karácsonyokról. De ne csak ábrándozzunk, vonatozzunk is! Szombat délutánonként a fényvonattá változott városnéző kisvonaton is albumba illő képeket készíthetünk, a Hotel Magyar Királynál pedig szelfipont előtt örökíthetjük meg a mesés kirándulást.

Mesés fotók a karácsonyi albumbaForrás: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.


Varázslatos Koriliget, mézeskalács város, adventi kuckó

A romantikus Zichy-liget december elején Koriligetté változik, ahol fényben fürdő fák és a Zenepavilonban vidáman mosolygó, világító hóemberek várják a gyerekeket. És hogy mi minden még? Adventi kuckó, ajándékkészítő műhelyek, mézeskalács város... A vállalkozó kedvűek részt is vehetnek az építkezésben, ahol a Belváros ismert, gyönyörű épületei készülnek az illatos süteményből. Az advent idején a Városházán meg is csodálhatjuk a kivilágított, édes-mézes Fehérvárt. A Mikulás segítőivel december 6-án érkezik Fehérvárra, nagy mulatság lesz!

Varázslatos koriligetForrás: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.


Adventi dallamok meghitt találkozásokhoz

Nincsen adventi vásár gyertyagyújtás, lélekmelegítő dallamok, Betlehem és míves ajándékok nélkül. Itt sincsen ez másképp! A városi színpadon vasárnaponként lobban fel a soron következő adventi gyertya lángja. Az adventi készülődés legszebb pillanatai közé tartozik a közös várakozás a fények kigyúlására, a találkozások, baráti beszélgetések. Hétvégén neves előadók gondoskodnak a hangulatról: Kocsis Tibort, Kökény Attilát, Hámori János és Oláh Zoltán duóját, a JaMese zenekart, Zsigmond Lalát, a Vintage Dollst, Veres Mónika „Nikát", a Fiori Musicali együttest, a Corpus Rézfúvós Quintet, a Beatlehem zenekart és az Alba Regia Vegyeskart is hallhatjuk.

Remek programlehetőség az egész családnak!Forrás: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Míves ajándékok, jótékonysági vásár

A Fő utca fényekkel teli forgatagából a Püspöki palota kapuján belépve meghitt hangulatba csöppenünk. Szombatonként gyertyagyújtásra, elcsendesedésre hívják ide a város lakóit, az érkező vendégeket. A Betlehem és az ünnepváró műsor mellett a palota nemrég felújított és mesésen díszített kertje is része az adventi varázsnak, ami itt vár ránk. A fák között megbúvó házikókba kézművesek hozzák el egyedi munkáikat, ízletes finomságokat is kínálnak a nézelődőknek. A jótékonysági vásárban ajándékot vásárlók nemcsak szép tárgyakkal lesznek gazdagabbak, de segítenek másoknak is szebbé tenni az ünnepet.

Adventi koszorú a városi színpadonForrás: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.


Fényvonat, édes séta, különleges látnivalók a Tourinform irodával

Idén még a városnéző kisvonat is ünneplőbe öltözik az advent idején. Tegyünk vele egy hangulatos városi kört karácsonyi dallamok kíséretében az első 3 adventi hétvége szombat délutánjain! Ugyanezeken a hétvégéken vasárnap délutánonként tartja a Tourinform iroda adventi sétáit, melyek között szerepel szaloncukor kóstolóval kiegészített édes program csakúgy, mint a nemrégiben feltárt különleges lelet megtekintése, vagy bepillantás a karácsony népi hagyományaiba a Néprajzi tárlaton. A programokon a részvétel regisztrációhoz kötött!

A karácsonyi készülődésben mindenkit vár a székesfehérvári adventi vásár!Forrás: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek