27. Budapest Borfesztivál – ha véget ér a nyár

Európa egyik legszebb borfesztiválján idén a Balaton kerül a figyelem középpontjába: sok mindent megtudhatunk a balatoni borokról, borászatokról, gasztronómiáról, kikapcsolódási lehetőségekről.

27. Budapesti BorfesztiválForrás: Szigetváry Zsolt

 Izgalmas szakmai programok, kellemes kikapcsolódás, gyönyörű panoráma és több mint 1500 féle bor várja az érdeklődőket a Budapest Borfesztiválon. A Pár Borpár program keretein belül izgalmas összehasonlító kóstolók várják a vendégeket. Magyarország legszebb borait vonultatja fel a VinAgora Taste of Hungary, a VinAgora Nemzetközi Borverseny érmes tételeiből összeállított borválogatás. A Butlers Borkvíz Bárban a játékos kedvűek borral kapcsolatos tudásukat tesztelhetik, és garantált ajándékkal gazdagodhatnak.

Több mint 1500 féle borForrás: Szigetváry Zsolt

 Budapest Borfesztivált gazdag színpadprogram teszi még izgalmasabbá. Egy nagyszínpadon és három pódiumszínpadon számos népszerű előadó és fiatal tehetség teszik felejthetetlenné az indián nyár első napjait. A Borfesztivál négy napjának zenei programját más-más stílus ihlette, jelezve, hogy a Borfesztiválon mindenki megtalálja kedvenc zenéjét és borát is.

Mindenki megtalálja kedvenc zenéjét és borátForrás: Szigetváry Zsolt

Első nap a könnyűzenéé lesz a főszerep, mely lendületességével, könnyedségével tökéletes párt alkot a pezsgővel. Légies gyöngyöző vagy komoly Champagne – minden buborékos tökéletes választás egy pörgős estéhez. Pénteken a világzene képviselői szórakoztatják a közönséget. Hasonlóan a roséhoz, modern eszközökkel nyúlnak a hagyományokhoz, és térhódításuk töretlen.

Bor, zene, gasztronómiaForrás: Szigetváry Zsolt

Szombaton kerül megrendezésre a Magyar Jazz Napja. A jazz hol finoman kimunkált, hol csapongva szárnyaló igényessége a gazdag, összetett fehér borokat idézi. A Borfesztivál utolsó napja a népzene és néptánc jegyében zajlik, melyek ugyanúgy magyar értékeink őrzői és hirdetői, mint a hazai vörösborok – legyenek akár fajtaborok vagy egy érett Bikavér.

www.aborfesztival.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek