Utazzon a XIX. századi Gyöngyösre!

Időutazásra hívják a látogatókat Gyöngyösön, ahol a városnapi ünnepség a XIX. század hangulatában telik korabeli piaccal, színes vásári forgataggal és remek programokkal.

Különleges programmal ünneplik a település városi rangra emelkedését Gyöngyösön. Károly Róbert 1334. május 5-én, az úr mennybemenetének napján adományozott városi rangot a településnek, ahol azóta minden évben vásárt tartanak a pünkösdöt megelőző vasárnapon.

A piac programjai egyaránt szólnak kicsiknek, nagyoknakForrás: Gyöngyös TDM

Idén május 13-ára esik az ünnep, amely ma már egy másik hagyománnyal is gazdagodott, hiszen Gyöngyös Város Barátainak Köre szervezésében tizedik alkalommal rendezik meg a XIX. századi piacot a városnapon.

Idén tizedik alkalommal várja a hagyományőrző piac a látogatókatForrás: Gyöngyös TDM


Az ünnep délelőtt fél tízkor látványos felvonulással kezdődik, a korabeli ruhákba öltözött városiakból álló több száz fős tömeg a Mátra Múzeumtól az egész napos rendezvénynek helyet adó Fő térre vonul, majd átadja magát a szórakozásnak. Ezen a napon minden a XIX. század hangulatát idézi a vásárosoktól a szórakoztató produkciókon át az ételekig, italokig.

Varázslatos, hogy tényleg a 19. században érezhetjük magunkat!Forrás: Gyöngyös TDM

Lesz ott minden, ahogy illik: vásározók, vendéglátók, csepűrágók, kikiáltók, asszonyok és legények, bábszínház, utcaszínház, korcsma, játék, móka kicsiknek és nagyoknak.

Éljék át a történelmi pillanatokat Gyöngyösön!Forrás: Gyöngyös TDM


A piac este hat óráig várja a látogatókat, a vásár után utcabállal, majd tűzijátékkal ünnepel a város. Nem szabad kihagyni ezt a különleges programot, hiszen valódi időutazást kínálnak nekünk a szervezők.

További részletek a programokról:

http://www.gyongyos-matra.hu/hu/esemeny

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek