Nyári programkavalkád

  Szeged nyáron is színes programkínálattal várja vendégeit. Ha szeretnél minél több mediterrán élményben "fürdőzni" látogass el a napfény városába!

  A nyári hónapok folyamán is érdemes Szegedre látogatni, hiszen megannyi programmal várja a kedves látogatót a Napfény Városa.

  Galéria: Reök Palota - Szeged építészeti csodáiForrás: Travelo

  Június második szombatján ünnepeljük a szecesszió világnapját, ebből kifolyólag két ingyenes séta várja az érdeklődőket: június 10-én 11 órától a Magyar Edéről elnevezett-, 15 órától pedig a legszebb szegedi szecessziós épületeket bemutató séta. A programok ingyenesek, ám regisztrációhoz kötöttek, melyet a szegedi Tourinform irobában tehetnek meg.

  Galéria: Szegedi Szabadtéri Játékok - 2017Forrás: Travelo

  Június 23-tól 25-ig a rózsáké a főszerep Szőregen, ugyanis ekkor kerül megrendezésre a település leghíresebb termékéről elnevezett ünnepség: a Rózsaünnep. A háromnapos rendezvény alatt számos érdekes program várja a látogatókat: lesz rózsafutás, virágkötészeti- és hungarikum kiállítás, lehetőség nyílik a rózsaföldek látogatására, esténként pedig koncertek szórakoztatják a résztvevőket.

  A muzsika kedvelői idén sem maradnak program nélkül, hiszen július végén és augusztus elején ismét lesz Muzsika Udvar a Városháza udvarában. 1970-ben, mintegy ötven évvel ezelőtt került először megrendezésre a Szegedi Szabadtéri Játékok kiegészítő programjaként, Vaszy Viktor kezdeményezésére.

  Június 30-án veszi kezdetét Szeged egyik legjobban várt nyári programja a Dóm téren: a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az idei felhozatalban szerepel Puccini ismert operája, a Tosca vagy az örök klasszikus Mamma Mia! musical, de augusztus 20.-val bezárólag megtekinthető lesz Shakespeare vígjátéka: a Vízkereszt, vagy amit akartok; A Notre Dame-i toronyőr vagy Kosztolányi Hajnali részegségének a feldolgozása.

  SZIN 2017 - Szegedi Ifjúsági NapokForrás: Travelo

  Augusztus végén, a nyár megkoronázasaként sor kerül a Szegedi Ifjúsági Napokra a Szegedi Partfürdőn 24-től 28-ig. A szervezők nagy hagsúlyt fektetnek a hazai előadók bemutatására, ám a repertoáron megtalálhatunk neves, külföldi fellépőket is, mint például az ismert pop énekesnőt, Innát, vagy a töretlen sikernek örvendő Boban Markovic Orkestrát.

  A színes programkínálatból minden korosztály meg tudja találni a számára legérdekesebb programot. Találkozzunk Szegeden!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!