Érezd a varázslatos Horvátországot

Élje meg a természetet teljes színében, látogassa meg a híres strandokat, élvezze a változatos ételek gazdag palettáját. Kiváló bor mellett fedezze fel a százéves hagyományokat, az ősi civilizációkat.

Horvátország több mint napsütés és tenger. Nehéz olyan országot találni Európában, ahol ilyen kicsi területen ennyi változatosság található, mint Horvátországban. A lélegzetelállító természeti és kultúrtörténeti örökségtől a világhírű, változatos horvát konyháig, Horvátország az Ön érzékeinek felejthetetlen élményt nyújt. A több mint ezer szigettel rendelkező tagolt part, számos megőrzött természetes strand, ahogy Horvátország nagy részének zöldje és erdei is Horvátországot ideális úti céllá teszik az ősi természet kedvelői számára. Teljes területét tekintve, Horvátország kiemelkedik magas számú, idegenforgalmi szempontból vonzó, védett természeti területeivel, biológiai sokféleségét illetően pedig vezető Európában. Ha még mindehhez hozzáadjuk a 8 UNESCO védett kulturális és természeti örökségek listáján szereplő helyet, a számos ókori emlékművet, múzeumokat és gyűjteményeket, illetve a házi és tengeri specialitások gasztronómiai kínálatát, melyek szimfóniát alkotnak a legízletesebb olívaolaj, az isteni honos fajtájú borok ízével és illatával, teljesen világos, hogy a Horvátországba történő látogatás okainak listája végtelen.

Horvátország egyik legnagyobb előnye, hogy a Földközi-tenger európai részének majdhogynem utolsó, ép, szép része, mely már régóta jelen van a turizmusban, de ennek ellenére sikerült megőriznie eredetiségét, környezetét és az eredeti életmódot. Egyidejűleg, ez egy magas életstílussal rendelkező ország, számos kulturális és természeti gazdagsággal, illetve olyan tartalmakkal, mint a kempingezés, hajózás, wellness és aktív pihenés.

Ne tétovázzon, hajózzon az azúrkék Adrián, fedezze fel a hatalmas római emlékműveket, élvezze a titokzatos helyek felfedezését, melyek ezeréves történelmükről mesélnek, vagy tapasztalja meg a szárazföld érintetlen természetének békéjét és nyugalmát. Gyönyörű és vendégszerető, egy ország, mely kis területen számos különbözőséget köt össze. Míg a kristálytiszta tengeren, tiszta öblökön és kikötőkön, vidám halászhajókon és a forró kőutcákon keresztül megszólal a Mediterrán valódi bája, Horvátország belső részén idilli és dombos vidék várja, mely százéves erdőkben, szőlőhegyekben, folyókban és kastélyokban gazdag. Az adrenalin sportok, mint például a rafting, ejtőernyőzés vagy siklóernyőzés szerelmesei Horvátországot a kivételes kihívások országaként fedezik fel, függetlenül attól, hogy annak kontinentális vagy tengerparti részén találják magukat.

Bármit elgondol – azt valószínűleg megtalálja Horvátországban. Ezért ne csak napokkal töltse el életét, hanem látogasson el Horvátországba, hogy napjai élettel telivé váljanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek