Tavaszi zsongás a Veszprémi Állatkertben

Tavaszi zsongás a Veszprémi Állatkertben.

Minden tavasszal élettel telik meg az Állatkert, hiszen a hideg évszakot a téli szálláshelyükön töltő állatok lassan újra a külső kifutójukban láthatók

A medvék is előmerészkednek barlangjukból és velük együtt mi is ébredezünk téli álmunkból. Hétvégente előkerülnek a szabadtéri programok, és a gyerekes családok állandó kedvelt célpontja ismét a Veszprémi Állatkert lesz.

Állatkertünk egész évben minden nap várja látogatóit, mégis évszakonként változik a nyitvatartási rend. Az tavaszi nyitvatartás, a többi évszakhoz képest ugyanúgy reggel 9-kor indul, de hónapról hónapra egyre tovább tart nyitva.

Márciusban hétfőtől péntekig már 9-től 15:30 óráig, hétvégén pedig 16:00-ig lesz nyitva.

Áprilisban hétfőtől péntekig már 9-től 17:00-ig, hétvégén pedig 17:30 óráig lesz nyitva.

Galéria: Tavaszi zsongás a Veszprémi ÁllatkertbenForrás: Travelo

A természettel együtt ébred az Állatkert. Megnézhetjük a napfürdőző kis pandákat, kőszáli kecskéket, kengurukat, vagy épp a pettyes szarvasok csapatát, a Gulya dombi területen járva pedig a Vízivilág lakóit a pápaszemes pingvineket, valamint az északi féltekén honos borjúfókákat is. Mindkét faj vidám lubickolása üvegfalon keresztül is megtekinthető.

Tavasszal egész más, új arcát mutatja az Állatkert. Érdemes ilyenkor is egy nagy sétát tenni, de ha mégis hűvösebbre fordulna az idő, az elmúlt évek fejlesztéseink köszönhetően több olyan létesítmény is kialakításra került, mely fűtött látogatói térrel rendelkezik, itt megmelegedhet a látogató és üvegfalon keresztül, szinte testközelből csodálhatja meg annak lakóit. Ilyen például a gyermekek nagy kedvence, a 300 m2-es Kölyökdzsungel játszóház és terrárium, az Elefánt ház, vagy a zsiráfokat bemutató Afrika ház. A Veszprémi Állatkert egész napos komplex családi programmá nőtte ki magát, hiszen a több, mint 30 hektárra bővült területen immár 5-6 órát tölthetnek el a látogatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek