RAJTRA KÉSZ A HUSZADIK CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL!

RAJTRA KÉSZ A HUSZADIK CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL!

A jubileum kötelez, még többet, jobbat ad a látogatóknak a fesztivál október 28-31. között Békéscsabán! Az ember gyermekének kerek születésnapját a többinél is emlékezetesebbé akarja tenni. Így vannak ezzel a 20. Csabai Kolbászfesztivál szervezői is. A látogatók minél több programra vágynak, arra, hogy hagyományokkal és újdonságokkal egyaránt színes legyen a fesztivál. Ez mind lesz, sőt még több is....

A szervezők a fesztivál hagyomány jellegét idén is megtartják, minden évben ugyanazt szeretnék hozni, hiszen, aki megszerette ezt a rendezvényt, ezt a hangulatot, arról hiszik, hogy most is örömmel jön el Békéscsabára. A fesztivál elsődleges célja továbbra is a disznótori szokások megőrzése és továbbadása, a kolbászkészítési hagyományok tovább örökítése. Ezt jól szolgálja a 20. fesztiválra megjelent A CSABAI – táj, ember, munka, szokás, kolbász, fesztivál című színes album is dr. Ambrus Zoltán, ötletgazda szerkesztésében, amelyet a helyszínen mindenki beszerezhet magának vagy családtagjainak, igazán szép jubileumi ajándék lesz.

Galéria: HUSZADIK CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁLForrás: Travelo

Amikor vége lett a múlt évi fesztiválnak, lényegében már másnap azon kezdtünk dolgozni a feleségemmel – aki a rendezvény programigazgatója – és a munkatársainkkal, hogy miként lehetne a huszadik, jubileumi fesztivált még felejthetetlenebbé tenni a majdani közönség számára – meséli Hégely Sándor, fesztiváligazgató. A legfontosabb, hogy nagyobb, kényelmesebb, szellősebb lesz a fesztivál a sportcsarnokban és zöldövezetében, valamint a Gyulai úton. A Mokry- és a Csabagyöngye-sátor mellett a Rábai Miklós-sátor is várja majd a látogatókat, versenyzőket a nemzetközivé érett fesztiválon.

A Csabai Kolbászklub tagjai minden évben aktív részesei a fesztiválnak. A kolbásztöltőversenyek egyre több csapatot vonultatnak fel, de idén még nagyobb az ugrás a korábbiakhoz képest is. Az október 29-ei, szombati friss kolbászkészítő versenyen 750 csapat gyúr, de a nyitónapi ifjúsági töltőversenyre is több mint 200 csapatot várnak az óvodásoktól az általános és középiskolásokon át egészen a főiskolásokig, egyetemistákig. A fiatalokat igyekeznek minél nagyobb számban megszólítani, hogy jöjjenek, ismerjék, tanulják meg, miként zajlik egy disznótor, miként készül a kolbász, a töltött káposzta és sok egyéb disznótoros finomság. Nagy a lelkesedés, már állítják össze a receptet, az öltözéket, az asztaldíszítést. Természetesen a szórakozásukról is gondoskodnak, legnagyobb kedvenceik, topelőadóik is színpadra lépnek a WellHellótól a Halott Pénzig, és idén is lesz fergeteges Sausage Party.

Egy igazi újdonság, hogy a neves magyar előadók mellett olyan világsztárok is koncerteznek majd, mint a Thomas Anders fémjelezte Modern Talking Band vagy Dr. Alban. A retro bulik királyai utáni érdeklődés azt mutatja, hogy nagyon is kíváncsi még rájuk a közönség, és a világ különböző színpadjai után most a fesztivál főporondját fogják koptatni. Emellett az operett és musical sem fog hiányozni a műsorról. A családokra, a legkisebbekre gondolva pedig számos családi program, gyermekszínházi előadások is lesznek.

Ha már királyok, ne feledkezzünk meg a kolbászkirályról, akit idén is megválasztanak a nemzetközi szárazkolbászverseny nyerteseként. A Krajcsó Pál Emlékverseny évek óta egyre több nevezővel és füstölt vastagkolbásszal indul, idén is érdemes lesz drukkolni a zsűrizésen.

Az idei vendégvárosok a belföldi Gyula, a határon túli szlovákiai Érsekújvár, valamint egy borvidék, a Balaton-felvidék is kiemelten szerepel a fesztiválon. Értékeik bemutatása mellett számos programmal készülnek a látogatóknak. Ha az ősz utolsó napjain élmény gazdag, emlékezetes napokat szeretnének eltölteni egy igazán jó vidéki hangulatban, akkor látogassanak el Békéscsabára.

Miért? Mert a csabai Csabán az igazi!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek