Tökéletes nyugalom a Mátrában

Kell egy kis kikapcsolódás? Természet, csend és kényeztetés a Mátra szívében!

Kell egy kis kikapcsolódás? Természet, csend és kényeztetés a Mátra szívében!
Alig ért véget a nyár, még frissek a nyaralás emlékei, mégis sokan érzik fáradtnak és levertnek magukat. A rövidülő nappalok és a hűvös reggelek figyelmeztetnek az idő rohanására, ráadásul a munkahelyen is újra a legmagasabb fordulatszámon pörögnek az események. Nem csoda, ha úgy érezzük: nem bírjuk ki pihenés nélkül karácsonyig.

A legjobb módszer ilyenkor a tökéletes kikapcsolódás: elszakadni a nyüzsgéstől, a város mindennapi zajától és a gondoktól. Ilyenkor a zsúfolt, programoktól zajos szállodák helyett inkább olyan helyet érdemes választani, ahol teljes a nyugalom – például a Magyarország legmagasabban fekvő településének szélén álló Montem Vendégházat, amely a Felső-Mátra természetvédelmi területén zavartalan hegyi panorámával, csenddel és wellness szolgáltatásokkal várja a pihenni vágyókat.

Galéria: Egy csepp Alpok a MátrábanForrás: Travelo

 

Rusztika és nyugalom

A Montem Vendégház az Alpok vagy a Magas-Tátra menedékházainak rusztikus, letisztult stílusában épült sok fa és más természetes anyagok felhasználásával. A bútorok ugyanakkor hívogatóan kényelmesek, minden kiegészítő és díszítő elem a minőségről és a visszafogott luxusról árulkodik. Mintha valóban Ausztriában vagy Svájcban járnánk – csakhogy a Montem Vendégház nincs messzebb Budapesttől, mint a Balaton.

A Felső-Mátra szívében épült vendégházat úgy építették, hogy zavartalan hegyvidéki panoráma táruljon a vendégek elé szinte minden pillanatban. A kültéri fűtött dézsán kívül akár a szaunából is látjuk a zöld tengerként hullámzó erdőket, de a szobákból is zavartalan a kilátás. Az épület más tekintetben is szerves része a környezetnek: a meleg víz 80%-át napkollektorok állítják elő, a mellékhelyiségeket pedig esővíz öblíti.

Galéria: Egy csepp Alpok a MátrábanForrás: Travelo

 Testi-lelki felüdülés

A Montem Vendégház nem fogad egyszerre sok vendéget – mindössze 7 szobát alakítottak ki benne –, ennek ellenére többféle wellness szolgáltatást is kínál. Az egyik a kültéri fűtött dézsa, amely akár hűvösebb időben is lehetőséget biztosít a fürdőzésre, relaxálásra. Emellett egy finn és egy infra szauna segít ellazítani és méregteleníteni testünket-lelkünket egyaránt.

A kulináris élvezetek kedvelőinek is tartogat meglepetéseket a vendégház, mivel a környékbeli őstermelők által biztosított alapanyagokból készülnek a tájjellegű ételek. Minden szállóvendég bőséges reggelit és vacsorát kap, de kérésre ebédet is biztosítanak, ráadásul a Mátra minőségi boraiból is tudnak kóstolót adni a tulajdonosok. További információ és foglalás itt: montem.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek