Aktív tippek, ha Villányban töltődne fel

Aktív tippek, ha Villányban töltődne fel.

Ha Villány kerül szóba, akkor elsőre biztos, hogy a testes vörösborok ugranak be a legtöbb ember számára, és nem az aktív pihenés. Pedig a látogatói igények változnak, és egyre többen szeretnének sportolni és kirándulni. A Crocus Gere Borhotel számos lehetőséget kínál ezen a téren, így aki biciklizni, túrázni szeretne, vagy élvezni a wellness nyújtotta felfrissülést, az bátran válassza kiindulópontnak a hotelt.

Gazdag a kínálat, ha kirándulnánk a környéken: a Busóudvar Mohácson az év minden időszakában színes élményt nyújt, a nagyharsányi szoborpark és a siklósi vár is kedvelt célpontok, nem beszélve Pécsről, ahol rengeteg látnivaló vár az utazóra, a sokszínű Zsolnay negyedtől, a város török kori emlékein át, a fantasztikus kilátást kínáló tévétoronyig.

Ha azonban ennél sportosabb pihenésre vágynának, akkor is van pár tippünk!

Két keréken a Villányi borvidéken

Az elmúlt években rengeteget fejlődött a kerékpárút hálózat, szerencsére ez Villány környékén is így volt, ezért mostanra akár komolyabb túrákat is megtehetünk a borvidéken a kerékpár nyergében. Ha Siklós felé vesszük az irányt, akkor a nemzetközi kerékpártúra útvonalán haladva előbb eltekerünk a Gere Attila Pincészetnél, majd olyan ikonikus villányi dűlők mellett haladunk tovább, mint a Kopár, Ördögárok, Remete vagy Pillangó. Nagyharsány után tekerhetünk egyenesen Siklósra, de kis kitérővel Kisharsány és Nagytótfalu is útba ejthető. Siklóson szinte kötelező program a várlátogatás, de a termálfürdő is csábító opció a visszaút előtt.

Galéria: Aktív tippek, ha Villányban töltődne felForrás: Travelo

Egy másik izgalmas kirándulás lehet a Villány-Bóly kerékpártúra. Villánykövesdről indulva egy erdei szakaszon át jutunk Kisjakabfalvára, majd Kisbudmérra, innen továbbhaladva pedig egyszer csak megpillantjuk a csodálatosan felújított, borjádi Szent Ambrus vízimalmot, amely egy megállót is érdemel. Továbbindulva, kisebb emelkedőt követően előbb Békáspusztára, majd Bólyra vezet az út, ahol a Batthyány-Montenuovo Kastély 11 hektáros parkjában kipihenhetjük az út fáradalmait.

Még kerékpárt sem kell magával vinnie, a Crocus Gere Borhotelben bérelhet egy könnyű, kényelmes, modern kerékpárt, sőt az útravalót is megoldják kérésre, hogy a vendégek tényleg a kikapcsolódásra tudjanak hangolódni.

Gyalogosan Villány körül

A Nordic walking egy olyan mozgásforma, amely egyesíti a gyaloglás vagy futás és a sífutás

előnyeit. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, amelyek révén hosszabbakat lépünk, úgy, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmarad. A botok használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak.

Ha valakinek ehhez támadna kedve, a Crocusban ebben is tudnak segíteni, hiszen a speciális botokat is lehet kölcsönözni.

Ha csak kirándulna az ember, akkor érdemes egy gyalogos dűlőtúrában gondolkozni, egy piknik hátizsákkal a hátunkon. Az Ördögárok tetején piknikezni egészen pazar dolog, szendvics, gyümölcs és jégbe hűtött bor, ennél többet nem lehet kívánni.

Egyre divatosabb a terepfutás, a Villány környéki hegyek ehhez is jó társnak bizonyulnak, a dűlőutakon futva egész komoly köröket lehet megtenni, akár egy félmaraton is könnyedén összehozható.

Galéria: Aktív tippek, ha Villányban töltődne felFotó: Photographer:www.acyd.hu

Ha a víz az éltető közeg

A négycsillagos Crocus hotelben olyan szobát is választhatunk, amiben a fürdőkádat a nappaliban találjuk. Aligha lehet kényelmesebb dolgot elképzelni, mint egy pohár borral a kézben, a bekészített fürdősóval gazdagított vízben fürdőzni és közben olvasni a kádban vagy éppen tévén nézni a kedvenc műsorunkat.

A hotel wellness területen is jól felkészült, a legnagyobb medence úszásra is alkalmas, ami után jól esik egy frissítő-regeneráló masszázs. A test felfrissüléséhez hozzájárulnak a különböző vinoterápiás kezelések, melyeket mind szőlő és bor alapanyagú, saját receptúra alapján készített kozmetikumokkal végeznek. De akár egy páros vörösborfürdőt is vehetünk, amely szépíti és fiatalítja bőrünket, oldja a stresszt és nyugtató hatással bír testünkre-lelkünkre, mindezt persze egy pohár borral a kezünkben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek