Szent Márton Jazzfesztivál Pannonhalmán

Minden érzékünket elkényezteti a Szent Márton-év programsorozatának következő állomása. Minőségi jazzmuzsika, a legfrissebb apátsági borok, SVÉT és SWEET - mindez együtt a virágzó levendulamezők mellett, a Főapátság Gyógynövénykertjében.

A „Közösségben vagyunk" jelmondattal meghirdetett Szent Márton-év gazdag pannonhalmi kínálatában különleges helyet foglal el a Szent Márton Jazzfesztivál, amelyet 2016. július 1. és 3. között rendeznek meg a monostor levendulakertjében. A Jazzfesztet gasztronómiai és kulturális programok kísérik, bekapcsolva egyéb apátsági helyszíneket is a tartalmas kikapcsolódásba.

Mire számíthat az, aki ellátogat a rendezvényre? A lenyűgöző látvány mellett a sokszínűség és jó hangulat garantált. A zenei program célja, hogy egyszerre élvezhessék a jazz szerelmesei és a zenei rögtönzés műfajától kicsit távolabb állók is. Külön érdekesség, hogy a külföldről érkező exkluzív projektek Magyarországon először és/vagy kizárólagosan a Szent Márton Jazzfesztivál színpadán mutatkoznak be. Az egyedi zenei fesztivál első napját a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Bencés Big Bandje nyitja Majsai Gábor énekes és Muck Ferenc szaxofonos közreműködésével. A második napot Zolbert és zenekarának élő show-ja indítja, őket olyan neves külföldi fellépők koncertjei követik majd, mint a Tony Lakatos Quintet vagy a [re:jazz] Németországból. A monostor és a jazzrajongók vendége lesz Igor Geržina Horvátországból és a Kaliforniából érkező Jessy J, aki nem kisebb sztárok oldalán tűnt fel szaxofonjával, mint az Aerosmith, Michael Bublé vagy Jessica Simpson.

Galéria: Jazzfesztivál PannonhalmánForrás: Travelo

A zenés esték mellett napközben zajlanak a Pannonhalmi Levendulanapok egészen július 9-ig. A monostor többhektáros gyógynövénykertjében a levendula termesztéséhez és felhasználásához kapcsolódó programok és interaktív foglalkozások jelentenek színvonalas kikapcsolódást. A Főapátság semmit sem bízott a véletlenre: a koncertek lilába öltözött ültetvényekkel szegélyezett helyszínén a Stílusos Vidéki Éttermiség tagéttermei levendulára hangolt finomságokat készítenek a fesztiválozók számára.

Július 3-án a fesztivál záróakkordját jelentő Levendula SWEET édességünnepet is a levendulára hangolják. A soproni Harrer Cukrászda, a biatorbágyi Csakacsoki, a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászda és az Ecole de Grande Patisserie finomságai édesítik meg a jazz-élményt!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek