Debrecen megér egy (vagy több) estet!

Egy nyaralás során a város felfedezésén, a pihentető lazításon túl már csak a gondolatokat is feledtető esti program lehet még kikapcsolóbb, különösen Debrecenben, ahol a város sötétedés után újabb elbűvölő oldaláról mutatkozik be. (x)

Ilyenkor a nappal hűsítő szökőkutak fénybe borulnak, a belvárosi szórakozó negyed központjában a Hal köz vízjátéka színekkel telik meg, és az egész belváros pezsgő terasz-kavalkáddá alakul át. Kihagyhatatlan élmény az esti belvárosi forgatagban egy ital vagy koncert Debrecen első romkocsmájában, a Roncsbárban, vagy egy romantikus séta a holdfényben a Nagyerdőn, ahol még este is harapni lehet a friss levegőt egy forró nyári nap után.

S ha már Nagyerdő, bármerre is induljon az ember, látványos attrakciók szegélyezik majd az útját esti sétája során. A színpompás díszkivilágításban tündöklő Nagyerdei Víztorony és a szomszédos Nagyerdei Stadion csak néhány a sok közül. A Magyarországon egyedülálló Ködszínház szintén lélegzetelállító látvány, ahol esténként a különleges mozi élményt a 30×10 méteres vízpermetre vetített Debrecen imázs filmek és lézer-animációk adják.

Galéria: Debrecen megér egy (vagy több) estet!Fotó: Marci

Az esti mozizást egy frissítő fröccs a víztorony kerthelyiségében, egy könnyed színházi produkció, könnyűzenei koncert vagy kertmozis előadás teheti még teljesebbé a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Azok se aggódjanak, akik nem akarják elmulasztani a foci eb meccseit. Debrecenben számtalan helyen lehet óriáskivetítőn követni az eseményeket, ahol a közös szurkolás kedvenc csapatunknak még nagyobb élmény lesz.

Az éjszakai élet mellett természetesen számos fesztivál is várja a látogatókat Debrecenben. A Kerekestelepi Fesztiválon június 18-án a még mindig nagy népszerűségnek örvendő Bonnie Tyler lép fel. Június 24. és 26. között a Rózsa Utcafesztivál, július 1-2-án pedig a belvárosi szórakozó-negyedben, a Simonffy utcán és a Hal közben, az Úri Muri Debrecen kínál majd izgalmas programokat. Június 25-én városszerte látványos Szent Iván-éji rendezvények lesznek a Múzeumok Éjszakája alkalmából, rendhagyó tárlatvezetésekkel, koncertekkel, máglyagyújtással és éjszakába nyúló nyitva tartással. És persze ne feledkezzünk meg az „ország egyik legkomfortosabb" fesztiváljának nevezett Campus Fesztiválról sem, melyet idén is izgalmas aktualitások és változatosság jellemez majd július 20-24. között. A fesztiválon olyan nemzetközileg ismert sztárok koncertjein szórakozhatunk majd, mint a Clean Bandit, Jess Glynne, Netsky, a Camo&Krooked, a Therapy? és a Kensington.

Galéria: Debrecen megér egy (vagy több) estet!Forrás: Travelo

A sok-sok élmény után minden bizonnyal jólesik majd megpihenni és kinyújtózni kicsit. Mi lenne erre ideálisabb hely Debrecenben, mint az Aquaticum SPA, ahol a kellemesen meleg gyógyító termálvíz garantáltan kiold a megfáradt turistából minden fáradságot, vagy éppen új energiákkal tölti fel a mediterrán élményfürdőben egy hangulatos éjszakai fürdőzésen, habpartyn vagy az Aquaticum Nyár sztárfellépőinek koncertjén.

További eseményekért látogasson el a www.iranydebrecen.hu/hu/esemeny/ oldalra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek