Kalandsziget - Tiszafüred

Az ország legnagyobb Kalandszigete a Tisza-tó fővárosában.

A 2011-ben nyitott Kalandsziget számtalan lehetőséget kínál az aktív pihenést kedvelőknek. Egy 18 hektár területű sziget várja vendégeit a Tisza-tó fővárosába, Tiszafüredre. A Kalandszigeten megtalálható kötélpályák, mászófalak, óriás csúszópályák és megannyi érdekes játék felejthetetlen élményekkel szolgál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A közel 140 akadályból álló kötélpályákon akár már 100 centiméter testmagassággal rendelkezők is próbára tehetik ügyességüket. Extrém csapatépítő pályánk igazi próba elé állítja a csapat együttműködő képességét. Legyen közös a siker barátaival vagy kollégáival.

A különleges formatervezésű mászófal és kilátó a kalandpark legemblematikusabb játékeleme, amely nem csupán esztétikumában egyedülálló. A 15 méter magas falon a mászóutak kialakításának lehetősége végtelen, így egyaránt feledhetetlen élményt nyújt a falmászással ismerkedőknek és a profi versenyzőknek egyaránt.

Galéria: Kalandsziget – TiszafüredForrás: Travelo

A mászótorony tetejéről induló 300 és 400 méteres kötélcsúszdák nem csupán a szabadon siklás élményével ajándékoznak meg, hiszen a magasból kivételes kilátás nyílik nem csak a Kalandszigetre, hanem a Tisza-tóra is.

Az itt részletezett elemeken kívül rengeteg érdekes és izgalmas játék található a szigeten. Ilyen ezek közül a hazánkban még kevésbé ismert új szórakozási lehetőség, a slackline. Egy kifeszített lapos kötélen kell egyensúlyoznia az embernek. Emelett játszótér, fészek tanösvény, íjászat és minigolf is várja a látogatókat.

A nyaralás pedig nem lehet teljes egy jó szállás nélkül. A Kalandszigettel szemben található Tisza Balneum Hotel**** Konferencia és Wellness Központ a régió kiemelkedő szállásadója, amely szolgáltatásaival minden igényt kielégítően teszi teljessé a Tisza-tavi élményeket. A szállodakomplexumot egy kétemeletes 51 szobás (44 db kétágyas és 7 db lakosztály) főépület és 8 különálló kétszintes cölöpökön álló ház alkotja, ahol további 16 apartmanban élvezhetik vendégek a vadregényes Tisza-tó által nyújtott lenyűgöző kilátást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek