Olcsón rácsöröghet barátaira a külföldi túráról

A Magas-Tátrából vagy a francia Alpokból is lehet olcsón telefonálni, csupán a megfelelő roaming opciót kell kiválasztani hozzá.

Sokan azt hiszik, hogy még mindig percenként több száz forintba kerül külföldről telefonálni, ezért ha elutaznak, már a Liszt Ferenc repülőtéren vagy a határt elhagyva kikapcsolják a mobiljukat.

Pedig szinte mindenki szívesen megosztaná esténként az otthoniakkal, hogy milyen sípályát hódított meg, vagy milyen szép helyekre jutott el az első hótalpas túráján. Ma már nem kell lemondanunk az élménybeszámolókról akkor sem, ha nem egy felső kategóriás, korlátlan tarifacsomagra fizetünk elő.

Utazás előtt mindenkinek érdemes a mobilszolgáltatójánál tájékozódni a roamingtarifákról, hiszen sok esetben a jutányos árú kiegészítő csomagokkal jelentősen csökkenthetjük a külföldi telefonálás költségét. A Telenornál például az ügyfelek mindig az éppen esedékes utazásuk időtartama vagy célja, továbbá egyéni telefonhasználati szokásaik szerint választhatnak roaming csomagot bármely MyTariff előfizetésük mellé.

Nézzük, kinek milyen roamingszolgáltatás az ideális!

„Télen többször kiugrunk síelni Ausztriába" – Érdemes a téli hónapokra a Telenor MyTariff csomagot kiegészíteni a havidíjas EU Roaming szolgáltatással. Így 1500 Ft-ért egész hónapban annyi percet beszélhetünk külföldön, mint amennyit az otthoni csomagunk is tartalmaz, a hívásfogadás korlátlan és díjmentes, ezen kívül plusz 100 MB adat is rendelkezésre áll mobilinternetezésre. Ezt a szolgáltatást nem kell egész évben fizetni, elég csak arra a hónapra megrendelni, amikor tudjuk, hogy többször fogunk külföldre utazni, ezt követően pedig bármikor lemondható, hiszen hűségidő nincs a szolgáltatásra. Természetesen ugyanez az opció a nyári hónapokban is jól jöhet.

Forrás: Travelo

„Rendszeresen ingázok: a munkámból adódó projektek miatt szinte napi rendszerességgel utazok szomszédos országokba" – Azoknak, akik az év bizonyos időszakában vagy akár egész évben huzamosabb ideig külföldön tartózkodnak, és eközben szeretnének rendszeresen kapcsolatot tartani itthon maradó szeretteikkel, nem szükséges egy külföldi előfizetést is fenntartaniuk. A Telenor EU Roaming Plus kiegészítő szolgáltatásával 6990 forintos díjért havi 2000 kimenő percet kapnak MyTariff csomagjuk mellé (akár a legkisebb, XS-es előfizetés esetén is). Ha leosztjuk, percenként kevesebb, mint 4 Ft-ért hívhatjuk az otthoniakat, de bármilyen másik uniós országban tartózkodó ismerősünket is. Tehát Ausztriából rendszeresen tarthatjuk a kapcsolatot az otthoniakkal, de akár Franciaországból is gond nélkül felhívhatjuk a Németországban lévő ismerősöket, vagy Spanyolországból a Máltán pihenő rokonokat anélkül, hogy a borsos telefonszámla miatt kellene aggódni. A 2000 perc rengeteg, érdemes kihasználni, majd pedig ha már nincs szükségünk rá, lemondhatjuk azt. Természetesen az EU Roaming Plus szolgáltatással is korlátlanul lehet díjmentesen hívást fogadni az EU-n belül.

Azoknak, akik online is aktívak, megoldást jelenthetnek a kiegészítő roaming adatkeretek is. Ezek bármelyikét könnyedén aktiválhatják a MyTariff-osok az ingyenes MyTelenor mobilalkalmazással, mindössze pár érintéssel. Az applikációnak köszönhetően külföldön is nyomon követhetőek a már felhasznált és még rendelkezésre álló percek és a mobilnet adat mennyisége.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek