Februári romantika Miskolcon

Észak-Magyarország legnépesebb városa méltán híres fürdőkultúrájáról, ipari örökségeiről vagy páratlan történelmi múltjáról, azonban a romantikát kedvelőknek is számtalan felejthetetlen és örök élményt nyújt.Íme 5+1 tipp szerelmesek számára Miskolc romantikus oldalának felfedezéséhez!

 

1. Séta a festői szépségű Lillafüreden

A sarokbástyák közötti fallal körülvett teraszokkal, lépcsőkkel összekötött függőkert Lillafüred egyik legszebb látványossága, az ifjú és örökifjú szerelmesek közkedvelt helye. A függőkertben a találkozások teraszán eldugott padok és festői kilátás garantálja a romantikát. Az élményt fokozza, ha az erdei kisvonattal érkezünk. A lezúduló Szinva-vízesés pedig számos lánykérésnek volt már szemtanúja.

Fotó: MIDMAR Kft


2. Wellness a megújult Miskolctapolcai Strandfürdőben

A belső terekben wellnessrészleg,élmény- és masszázsmedencék,só-, jég- és gőzkabinok, valamint masszőrök várják a kikapcsolódni vágyó szerelmeseket. A három, fordított kúp formájú toronyban hagyományos szauna, gyógynövényes herbálszauna, valamint infraszauna kapott helyet.

Fotó:


3. A Szerelmesek hídja a Szinva teraszon

A Szinva terasz végében található egy kis híd, amit nemcsak a Miskolcon élő párok, hanem az ideérkezők is szívesen felkeresnek. A Szerelmesek hídja az a hely, ahol egy kicsit szorosabbá tehetik kapcsolatukat a párok. A szokás szerint egy lakatot kell elhelyezni a szerelmes párnak a híd korlátjára, a lakat kulcsát pedig a Szinva vizébe kell dobni, ezzel szimbolizálva, hogy szerelmüknek semmi sem vethet véget. Ennek a hagyománynak köszönhető, hogy mára már több száz különböző méretű, formájú és feliratú lakat díszíti a hidat. A nagyon merészek még a híd két végében található kandeláberre is feltettek néhányat.

Fotó: MIDMAR Kft



4. Romantikus programok

Februárban a Miskolci Nemzeti Színház is szerelmes darabokkal kedveskedik a nézőknek. Az Egy csók és más semmi című zenés komédia öt alkalommal is megtekinthető lesz. A Diósgyőri várban a hónap utolsó szombat éjszakája a középkori szerelem világába repíti vissza a látogatókat.

Fotó: Diósgyőri vár


5. Páros feltöltődés Miskolcon

Valentin nap alkalmából számos miskolci hotel és panzió csábítja különleges ajánlatokkal a párokat. A feltöltődés és a számtalan élmény mellett a romantika is garantált! A gasztronómiát kedvelők is páratlan élményeket élhetnek át a városban, hiszen az éttermekben is a romantika jegyében telik a tél utolsó hónapja, a Miskolc Bolt pedig meghirdeti a „Mézes hetek"-et.

Fotó: Hanák Tibor


+1 Miskolc Pass kártya

A turisztikai kártya megvásárlásával Miskolc fő látványosságai ingyenesen tekinthetők meg, a tömegközlekedés díjmentesen használható, valamint több mint 70 helyen vehetők igénybe kedvezmények nem csak februárban, hanem egész évben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek