Condorral a nyárba

Egzotikus utazást tervez idén télre? Ha igen, akkor érdemes most elkezdeni az utazásának szervezését. Különösen igaz ez a repülőjegyek foglalására. Itt ugyanis nem számíthatunk olcsó last minute árakra. Sőt! Minél későbbre halasztjuk a repülőjegy foglalását, annál drágább árakkal és sokkal kevesebb szabad hellyel találkozunk.

Egzotikus utak szervezésénél érdemes átböngészni a német Condor légitársaság ajánlatait is, hiszen a világ legszebb üdülőhelyeire juthatunk el a Karib-térségtől Brazíliáig.

Fotó: Condor



A magyar utasok körében a Bécs-Varadero és Bécs-Punta Cana közvetlen járat a legkeresettebb, emellett Mexikóban Cancun, Montego Bay Jamaikában, Barbados, Puerto Rico, Costa Rica, a brazil uticélok, Mauritius, Seychelles, Zanzibár és a kubai tengerparti nyaralóhelyek.

Bár a Condor járatok Frankfurtból, Münchenből és Bécsből indulnak a távoli üdülőhelyekre, Budapestről könnyen elérhetjük ezeket a kiinduló városokat a Lufthansa remek csatlakozást biztosító járataival.

Egy kis Condor történelem

Az 1955-ben alapított cég története három Vickers Viking géppel kezdődött: 1956. március 29-én szállt fel első járata fedélzetén egy csapat Szentföldre tartó zarándokkal. 1962-ben már a német nyaraló légi utasforgalom csaknem kétharmadát tudta magáénak, és 66 ezer utasuk több mint fele Mallorcára repült.

Fotó: Condor



A Condor 1971-ben a nyaraló-légitársaságok közül első ként utaztatott a 'Jumbo' Boeing 747-essel, mely sokáig a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe volt. Első volt köztük abban is, hogy utasosztályokat alakított ki a gépein. Comfort Class névre keresztelték a 1992-ben debütált „felsőbb" osztályt, ami ma már Condor Business Class névre hallgat. 2008-ban egy harmadik osztályt „ékeltek be" a turista és a comfort/business közé: a Premium Economy Classt.

A Thomas Cook Group teljes flottája jelenleg összesen 86 modern és környezetbarát repülőgépet számlál.

Kényelem és fedélzeti szolgáltatások

A Condor légitársaság 2015 év elejére az összes tengerentúlra közlekedő gépén megújította a kabinbelsőket. A megújult gépeken még kényelmesebb ülésekkel és természetesen minden osztályon beépített képernyővel várják az utasokat.

A business osztály, az automatizált üléseknek köszönhetően különböző pozíciókba állíthatő akár a majdnem vízszintesig ( 170 fok ), hogy még inkább szolgálja a maximális kényelmet a pihenéstől az alvásig.

A fedélzeti szórakoztatást a mintegy 30 filmből és több mint 50 TV-sorozatból álló kínálat teszi még vonzóbbá, a szabályozható és modern 15,4 "-os érintőképernyős monitorok segítségével. Azok akik szívesebben használják saját gépüket, az USB csatlakozásnak köszönhetően megtehetik.

Fotó: Condor



Turista – Economy – osztályon egy ingyenes film és TV sorozat áll az utasok rendelkezésre, nagyobb kínálat kisebb ráfizetés ellenében lehetséges.

A kabinokban minden teljesen új, a szőnyegektől elkezdve a faburkolatokon keresztül a mosdókig. Az új design, a kék és a szürke teszi a kabinokat még világosabbá és barátságosabbá. Az új, ergonomikus ülések növelik az „élettér" érzetet a fedélzeten az Economy és Premium Economy osztályokon is.

Ha Önnek is megjött a kedve, hogy legközelebbi utazásához kipróbálja a Condor légitársaságot, akkor repülőjegyét könnyen lefoglalhatja az utazási irodákban vagy online a condor.com oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek