Irány a megújult Berekfürdő!

  Irány a megújult Berekfürdő!

  Megújult a Berekfürdői Termál és Strandfürdő.

  Az ÉAOP-2.1.1/A.I-12 pályázat keretében több mint 582 millió forintból megújult a Berekfürdői Termál és Strandfürdő. Új ifjúsági élménymedence, felújított fedett medencék a projekt főbb elemei.

  Galéria: Irány a megújult Berekfürdő!Fotó: Berekfürdő

  Június 29-én ünnepélyes keretek között átadták a felújított Berekfürdői Termál és Strandfürdőt. Az ÉAOP-2.1.1/A.I-12 pályázat keretében 582 868 298 forint költségvetésű
  pályázat 60 %-os támogatással valósult meg, ennek összege 349 720 978 forint volt.
  Az Önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő, a Berek-Víz Kft. által üzemeltetett gyógyfürdő főépületének és fedett medencéjének felújítása, bővítése mellett kialakításra került új ifjúsági élménymedence és kiszolgáló létesítmények. 

  Galéria: Irány a megújult Berekfürdő!Fotó: Berekfürdő

  A projekt célja az új turisztikai attrakciók kialakítása, a szolgáltatások bővítése mellett a
  szezonalitás csökkentése is volt a fedett medence felújításával. A projekt új munkahelyeket is teremtett a Berekfürdői Termál- és Strandfürdőben. A kiváló gyógyvizű fürdő 5 kültéri gyógymedencével, egy 50 m-es úszómedencével, valamint egy gyönyörű kialakítású gyermekmedencével rendelkezik. 2015 májusától kiegészült egy szintén kültéri, 500 négyzetméter vízfelületű ifjúsági medencével, valamint a fürdő arculatát ezután pompásan meghatározó főbejárattal.

  Galéria: Irány a megújult Berekfürdő!Fotó: Berekfürdő

  A szintén felújított, hangulatos fedett medencetérben helyet kapott gyerekmedence és élménymedence. Az 56 celsius-fokos gyógyvíz alkáli hidrogén-karbonátos, jódos, brómos gyógyforrásból tör elő, tartalmaz még kloridot, bromidot, fluoridot, nátriumot, kálciumot. Lúgos kémhatású. Az egyedülálló gyógyvíz elsősorban a mozgásszervi megbetegedésben szenvedők számára és balesetek utáni rehabilitációra ajánlott.

  A Tisza-tavi régió leglátogatottabb települése Berekfürdő – a Nagykunság aranya - az év
  mind a 365 napján várja vendégeit!

  www.furdo.berekfurdo.hu

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!