Amit mindig elfelejtesz, ha repülsz

Amit mindig elfelejtesz, ha repülsz

Vannak klasszikus dolgok, amiket rendszerint elfelejtünk és csak utazás előtt 1 nappal jut eszünkbe, hogy lejárt az útlevél, vagy kölcsönadtuk a gurulós bőröndöt, vagy nem kötöttünk utasbiztosítást. Ilyen a reptérre kijutás is.

A taxis reptéri transzferdíj 2013 szeptemberében megszűnt, és helyét a hatósági rögzített árak vették át. Azóta az utasnak a kijutást a fix, kedvezményes fuvardíj helyett a megtett út alapján kell fizetnie. Ez a Margit híd környékéről a Budapest Airport 2-re nagyjából 9000 Ft-ra jön ki a 280 Ft/km + 450 Ft alapdíjjal számolva. Oda-vissza már annyit kell fizetnünk, mint egy repülőjegyért. Ez azért elég sok ahhoz, hogy átgondoljuk már jóval az indulás előtt a kijutást és annak költségeit.

Budapestieknek minibusszal

már jobban megéri, hiszen közel a harmadából megúszható a transzfer. Ezek a járművek az azonos irányba tartó, vagy a repülőtérre azonos irányból érkező utasokat gyűjtik össze és szállítják háztól házig. Igaz, ezért némi kényelemről is le kell mondani, és azt is érdemes belekalkulálni, hogy ennél a szállítási rendszernél előfordul némi késés és várakozás, mire minden utas beszáll.

Forrás: Travelo

Ennél még olcsóbb, ugyanakkor még kényelmetlenebb a tömegközlekedés.

A hármas metró Kőbánya-Kispest végállomásán át kell szállni a 200E jelzésű buszra, ami 9 megállóval, mintegy 23 perc alatt ér a terminálok elé.

Mindenki, aki nem budapesti és az is, aki itt él a fővárosban és szeretne nyugodtan, kényelmesen, a saját autóján kijutni a reptérre, választhatja a reptéri, vagy a reptér közeli parkolókat.

Sokan elfelejtik, vagy tévesen a borsosabb árú reptéri szolgáltatások miatt drágának tartják a Budapest Airport parkolóit. A valóságban azonban a reptéri parkolók többféle kényelmi szolgáltatással és ehhez mérten többféle árszinten kínálnak parkolóhelyeket a lehető legközelebb a reptérhez. A Budapest Airport az utóbbi években komoly hangsúlyt fektetett parkolói kialakítására és kommunikációjára. Az egyszerűsített online foglalásnak köszönhetően pár perc alatt kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb parkolóhelyet, mintha csak mozijegyet foglalnánk. Persze itt is igaz, ami a repülőtársaságoknál: aki korábban foglal, jobb árat kap. Így akár 6900 Ft-ért is lehet 8 napig parkolni kint a reptéren, és az sem mindegy, hogy a nyaralás után a saját autónkba ülünk, vagy még akár órákig nem jutunk privát térhez.

A reptér környékén gombamód elszaporodó fapados parkolók is kínálnak parkolóhelyeket, itt az átlagos napi ár 2000 Ft ami az idő hosszúságával ugyan fokozatosan lecsökken, azonban a távolság miatt saját transzfert kénytelenek alkalmazni, és az ehhez járuló 1000 Ft-os reptéri behajtási díj is emeli a szolgáltatás árát.

Érdemes tehát előre megtervezni a reptéri kijutást és parkolást, hogy költségekben és kényelemben is a legjobb megoldást válasszuk.

További információkért kattintson!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek