Bükfürdő: Az őszi aktív pihenés Mekkája!

Bükfürdő-és környéke remek példa arra, hogy a hűvösebb idő ellenére is ki lehet mozdulni! A kiváló minőségű gyógyvíz és a hatalmas fürdő mellett még számos olyan lehetőséget kínál, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt mindenkinek.

Ősszel az ember hajlamosabb a visszahúzódásra és a szürke hétköznapok árnyékába veszni. A test és a lélek egyaránt veszít ilyenkor a lendületéből, ezért még jobban kell figyelni annak egyensúlyára. Erre a legjobb orvosság: felmarkolni a kiscsaládot, és elutazni az őszi szünetre. Felfedezni egy újdonsággal teli vidéket és megismerni annak minden apró rezdülését. Bükfürdő és környéke az egyik olyan hely hazánkban, ahol aktívan tölthetjük az időt, miközben pihenünk is.

A fürdővárosban ideálisan ötvöződik a természet adta gyógyerő a modern kor „vívmányával", a medical wellness szolgáltatásaival. A gyógyvize- kiemelkedően magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően - gyógyászati célokra, egyedi kúrákra is alkalmas.

A térség epicentruma a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, ahol egy 14 hektáros területen fedett és félig fedett medencék terülnek el a lombos fák között. A fürdőzést az időjárás sem akadályozza, hiszen a termálmedencék 32-38°C-osak, a sportolásra alkalmas víz pedig 26-28°C-os. Míg a szülők relaxálnak a termálvízben vagy kipróbálnak egy medical wellness újdonságot, addig a lurkók sem unatkoznak. A fedett élményfürdőben a legkisebbeket pancsolómedence, a nagyobbakat egy három elemből álló beltéri élménycsúszda-rendszer várja.

Kedvelt találkozási pont a Kneipp®- és Nordic Walking Park, bennea nemrég átadásra került Organikus pihenő ponttal. Büköt 2013-tól Nordic Walking Barát településként is számon tartják, ami egy speciális természetben végzett, egész testet átmozgató sport.

A hely különleges ökológiai kialakítása összehozza a természetet a testtel, a szabadjóga és meditációs pontokban. Ami külön élvezetessé teszi ezt a parkot, azok a fel-felbukkanó mókusok. A park számos mókuscsaládnak ad otthon, többek közt itt él Büki Toboz Ottó is, akit a szerencsések testközelből is megcsodálhatnak.

Galéria: Az őszi aktív pihenés Mekkája!Fotó: Csepregi Tibor

Ne feledkezzünk meg azonban, a kis kalandorokról sem! Itt található ugyanis az ország egyik legnagyobb fedett gyerek paradicsoma, a Napsugár játszóház. A gyerekek több mint 1750 m2-es területen szórakozhatnak kedvükre, ha esik, ha fúj. Míg az aprók csúszdáznak, labirintusokban tekeregnek, addig a nagyoknak sem kell ölbe tett kézzel ülni, mert a játszóháznak külön kiépített fitneszterme is van. A végén pedig, mire mindenki „kijátszotta" magát: Irány a lenti neon bowling pálya, egy családi mérkőzésre!

Akinek két keréken szép az élet, kerékpárt is ragadhat. Kölcsönözhető bicikli, felnőttek és gyermekek részére egyaránt, még tandem és pedelec is. A környék legszebb részeit túraútvonalak szelik át, melynek során eltekerhetünk a Répce menti vidéken át, kellő kurázsival, akár a Fertő tó partjáig is.

A kirándulás során érdemes körbejárni a környéket is, ami dúskál izgalmasabbnál-izgalmasabb őszi programokban. Például a Velemi Gesztenyeünnep ahová már messziről csalogat a sült gesztenye illata, vagy érdemes ellátogatni az Orsolya napi Vásárra, Kőszegre és megismerkedni a természet ízeivel. Erre az ünnepségre a natúrpark egy hangulatos termelői piacot varázsol a belvárosba, ahol megismerkedhetünk a reform konyha izgalmaival és a biotermékek sokszínűségével.

A gyógyhelyen található szállodák mellett -barátságos vendégházak, bungalók, családias hangulatú apartmanok kínálják szolgáltatásaikat, részletes ajánlatok a www.visitbuk.hu oldalon találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek