Idén is itthon várja a karácsonyt Matyi, az ásotthalmi gólya

A Kiskunsági Nemzeti Park még 2013-ban posztolt egy fotót Facebook-oldalán egy fehér gólyáról, aki évek óta Ásotthalmon tölti a teleket. Nos, a helyzet idén sem változott: a Matyi névre keresztelt gólya immár nyolcadszor marad itthon, hogy megbirkózzon a hideg téllel - írja a Sokszínű Vidék.

Matyi, a Magyarországon telelő gólyaForrás: facebook / Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Az évekkel ezelőtt készült fotó nyomán Matyi "kocsmába járó" gólyájaként robbant be a köztudatba, mégpedig azért, mert a madár a falu kocsmájával szembeni oszlopon fészkel, és a kocsma udvarába olykor bejár, sőt a helyiek szerint az is előfordult, hogy ott lakomázott fiókáival.

A gólyát évek óta egy helyi család látja vendégül, tavaly a leghidegebb napokban meleg vízzel itatták, gondosan etették, hogy túlélje a telet. Táplálása viszont mostani élethelyzetükben már meghaladja a család anyagi lehetőségeit.

Hogy a gólya etetése ne jelentsen gondot a télen, egy gólyákkal foglalkozó zárt Facebook-csoportban a madárbarátok gyűjtést szerveztek Matyi segítésére. Az ország több részéből és külföldről is ajánlottak fel már pénzt a táplálék megvásárlására, mások az élelem helyszínre szállításában segítenének. Van olyan idős ember, aki annyi türelmet kért, hogy megérkezzen a nyugdíja, más pedig a havi fizetése utánra ígért pénzbeli támogatást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek