Ki képes ellopni egy szurikátabébit az állatkertből?

Letartóztatták azt a három embert, akik elloptak egy szurikátabébit az ausztráliai Perth állatkertjéből.  Az egyik férfit már el is ítélte a bíróság.

Az eset akkor történt, mikor az állatkert idén szeptemberben az akkor egy hónapos rókamanguszta nyilvános bemutatására készült. Azonban az ünnepség előtti napon az állatnak nyoma veszett. A gondozók minden lehetőséget fenntartottak; attól kezdve, hogy az állatka kiszökött és lecsapott rá egy ragadozómadár, egészen addig, hogy a kis szurikátát valaki ellopta -írta az MTI.

Tökéletes cukiság, de ellopni nem szabad!Forrás: AFP/Oliver Berg / dpa

Végül a második felvetés bizonyult igaznak, ugyanis a rendőrök két nappal később rábukkantak a szurikáta nyomára. Az emlőslopás miatt három ember ellen emeltek vádat. A 23 éves férfi ügyvédje a bíróságon úgy nyilatkozott, hogy védence "beleszeretett" az aranyos állatkába, ahogyan feléje szaladt az állatkertben, ezért kiemelte a kifutóból és egy hűtőtáskába rejtve hazavitte. Mikor pedig a rendőrség megtalálta, éppen vissza akarta adni a szurikátát az állatkertnek.

A bíróság 4000 ausztrál dolláros (824 ezer forint) bírságot szabott ki a férfira, vádlott-társa ügyében januárban hoznak ítéletet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek