Felújított lakosztályt kapott Csabi, a Budakeszi Vadaspark hiúza

Őszi nagytakarításba kezdtek a Budakeszi Vadaspark munkatársai, amely során néhány állatot új lakhelyre költöztetnek. Jelenleg a parasztudvar, ismertebb nevén a Pici Tanya átrendezése zajlik, ezzel párhuzamosan a hiúz lakosztályát is felújították.

Csabi, a Budakeszi Vadaspark hiúzaForrás: facebook / Budakeszi Vadaspark / Készítette: Surányi Linda

Az ősszel megkezdődött munkálatok első lépéseként Tulipán és Nándi, a magyar tarka tehén és bikaborjú, illetve Pörkölt, a parlagi szamár költözött át egy tágasabb, szebb, modernebb kifutóba. Így a látogatóknak most az egykori vadlovak helyén érdemes keresni őket, ahol már épül az új parasztudvar - írja szerkesztőségünkbe érkezett közleményében a vadaspark. A Pici Tanya területén történő felújítási munkálatok a tervek szerint 2019 folyamán fejeződnek be.

Csabi, az eurázsai hiúz kifutója viszont már új fényében pompázik: lakhelye új „mászókával", "tribünnel" és tökéletes búvóhelyekkel egészült ki. Az új otthon így jobban megfelel a fiatal hiúz energiáinak, miközben a nyugodt pihenés is biztosított az állat számára, ami közben csak az igazán szemfüles látogatók pillanthatják meg.

A közleményből az is kiderült, hogy a rendszeres területbővítésre és a természetes élőhely megteremtésére fontos odafigyelniük a vadaspark dolgozóinak, hiszen a zárt tartásban lévő állatok jóléte szempontjából jelentős, hogy a természetes környezetükhöz hasonlító helyen éljenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek