Száműznék a macskákat egy új-zélandi településről

Hosszabb távon teljesen eltüntetnék a macskákat egy új-zélandi településről, hogy megőrizzék a helyi élővilág sokszínűségét. A Déli-sziget legdélibb csücskén fekvő Omaui városka önkormányzata olyan rendelettervezetet tett közzé, amelynek értelmében összeírnák, mikrochippel látnák el és szükség esetén ivartalanítanák a településen élő összes macskát, és megtiltanák az elpusztuló házi kedvencek pótlását.

"Hogy mire vadászom éppen, csak én tudom!"Forrás: Wikipédia / Készítette: Taken

"Nem vagyunk macskagyűlölők, de azt akarjuk, hogy sokszínű természet vegyen körül bennünket" - mondta John Collins természetvédő, a macskatartási tilalom kezdeményezője. Az új-zélandi természetvédők nem igazán kedvelik az európai telepesek által behurcolt macskákat, mert azok nagyon hatékony ragadozók és halálos ellenségei szinte az összes őshonos vadon élő állatfajnak, köztük a madaraknak, gyíkoknak és rovaroknak.

A macskatartás országos probléma Új-Zélandon, ahol rohamosan fogyatkoznak az őshonos fajok. Már létrehoztak olyan védett övezeteket, ahol kerítéssel tartják távol a macskákat.
Eugenie Sage környezetvédelmi miniszter nemrég a főváros, Wellington lakóinak is azt javasolta: mondjanak le a macskatartásról, hogy városi környezetben is újra meg lehessen honosítani a szigetország ikonikus madarát, a kiwit. Omaui lakói közölték, hogy petícióval fognak tiltakozni a macskamentesítési terv ellen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek