Az orkák jóléte fontosabb, mint a pénzbevétel - Ilyen is ritkán van

A neves brit utazásszervező vállalat, a Thomas Cook a jövő nyártól nem kínál jegyeket olyan élményparkokba, ahol kardszárnyú delfint tartanak fogságban, mivel ügyfelei több mint 90 százalékának fontos az állatok jóléte.

A két érintett intézmény a floridai SeaWorld delfinárium és a Tenerifén működő Loro Parque állatkert. A vállalat vasárnap szánta el magát a lépésre. Az utazásszervező cég vezetője azt írta a blogbejegyzésében, hogy a döntés nem volt könnyű, de a Thomas Cooknál jövő nyártól egyetlen olyan intézménybe sem lehet majd belépőjegyet venni, amely kardszárnyú delfint tart fogságban - írta az MTI.

Forrás: Pixabay.com / skeeze

Fankhauser szerint az elmúlt 18 hónapban rengeteg szakértővel egyeztettek, és megvizsgálták a releváns tudományos bizonyítékokat is. Az ügyfeleik részéről érkezett visszajelzések alapján azonban az rajzolódott ki, hogy a vásárlóik több mint 90 százaléka számára fontos tényező, hogy utazási irodájuk komolyan foglalkozzon az állatok jólétének ügyével.

Forrás: Pixabay.com / xanio

A delfinek és más állatok szórakoztató célú fogva tartása miatt azután emelték fel egyre többen a hangjukat, miután 2013-ban bemutatták a Blackfish – Egy kardszárnyú delfin története című dokumentumfilmet. A történet középpontjában annak a delfinnek a története állt, aki 2010-ben, az orlandói Sea World-ben, a nézők szeme láttára rántotta magával és ölte meg idomárát, Dawn Brancheau-t a Dine with Shamu című show végén.

A Thomas Cook tavaly 49 állatkert vizsgált meg, hogy azok megfelelnek-e az állatok jólétére vonatkozó irányelveinek, amelyeket a brit utazási irodák szövetségének (ABTA) előírásaira alapozva fogalmazott meg. A vizsgált intézmények közül 29 nem felelt meg, ezért a vállalat megszakította velük az együttműködést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek