Cicatömegek árasztották el Amerikát?

Három évig tartó kutatásra adták a fejükat a washingtoniak, hogy megszámolják pontosan hány macska él az amerikai fővárosba és Amerikában. A cicaszámlálást kedden már el is kezdték. A 690 ezer lakosú főváros macskáinak megszámlálásához kamerás csapdákat, háztartásokban végzett felméréseket és egyéb technikákat is felhasználnak az ellenőrzés évei alatt - írja az MTI.

Forrás: Flickr.com

A macskaszámlálást azért tartják fontosnak, mert ezáltal jobban fel lehet majd mérni az állatmenhelyek forrásigényeit és a kóbor macskák is kezelhetőbbé válhatnak. A szakemberek korábbi kutatásai azt mutatták, hogy a házimacska a száz legkártékonyabb, nem őshonos invazív faj közé sorolható a világon. Ezt azzal magyarázzák, hogy a madarakra és a kisebb emlősökre a legnagyobb veszélyt a macskák jelentik, főleg a vadon élők, amiket ezentúl jobban kordában szeretnének tartani.

Az Amerikai Állatorvosok Szövetsége 2012-ben már közölt adatokat arról, hogy mennyi macska élhet a városban. Szerintük minden harmadik háztartásban ott dorombol legalább egy házikedvenc, tehát országszerte több mint 74 millió cica él.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek