Egyszerre három elefántbébit láthat egy belga állatkertben

Hat hónapon belül a harmadik kiselefánt látott napvilágot szerdán egy belgiumi állatkertben. Az ázsiai elefántborjú az első nőstény, amely idén a Planckendael állatkertben született.

Április 11-én reggel "megszületett a harmadik elefántbébink, három egészséges borjú. Ennél jobban elefántgondozó már nem is lehet boldogabb" - mondta Ben Van Dyck, az elefántok gondozója.

Családi idill elefántéknál: a bal oldali született a minapForrás: AFP/Thierry Roge

Megszületése után 15 perccel már talpra állt a újabb jövevény, és már stabilan járkál, tökéletesen egészséges.

Az elefántcsalád immár 10 főre gyarapodott a Mechelenben lévő állatkertben, amely fajmentő program keretében segíti a veszélyeztetett fajok populációjának újranépesítését.

Aki nagyon figyel, három csöppséget láthat a két anyuka lábai előtt, pontosabban három picit és egy nagyobbacskátForrás: BELGA/AFP/Thierry Roge

Az ázsiai elefánt elterjedési területe élőhelyei elpusztítása miatt egyre zsugorodik, ma már inkább Dél- és Délkelet-Ázsiában él. A fajt a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) jelenleg a veszélyeztetett fajok között tartja számon. Vadon mintegy 15 000 példányra tehető a háziasított elefántok száma.
Fogságban nagyon ritkán szaporodik. Állatkertekben a legnépszerűbb fajok közé tartozik, mivel könnyebben kezelhető afrikai rokonánál. Sok állatkertben tartanak ázsiai elefántokat, de tartásuk nagy méretük, nagy étvágyuk, fokozott törődésigényük miatt nem egyszerű feladat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek