Adjon nevet a kisoroszlánnak!

Adjon nevet a kisoroszlánnak!

 

 Nemrégiben hírt adtunk arról, hogy cuki fehér kisoroszlánnal gyarapodott a Szegedi Vadaspark.

További képekért kattintson!
Galéria: Szegedi fehér kisoroszlán 2017
(Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Vadaspark)

 

A picinek édesanyja nem tud elég tejet adni, ezért a gondozók segítenek be neki. Szerencsére nem kellett elvenni, továbbra is anyja látja el a szülői teendők legnagyobb részét, csak az etetések idejére zárják el egy kis időre. A 2 kilogramm súllyal születő nőstény kölyök súlya szerencsére szépen gyarapodik, 3 hetesen már a 3 kilogrammot is elérte.

Emiatt a Vadaspark a látogatók türelmét kéri, mert nem tudják garantálni, hogy amikor arra járnak, akkor látni is fogják a csöppséget. A nagy érdeklődésre való tekintettel viszont a Vadaspark névadási pályázatot hirdet.

Az alábbiakban a Vadaspark közleményét idézzük: „A kiválasztási szempontjainkról röviden: nem fogjuk kedvelni a „cuki" neveket, hiszen a kölyökből majd komoly nőstény oroszlán fog válni. Szintén kerüljük a túlságosan hosszú, nehezen kiejthető, mássalhangzókban dúskáló neveket, hiszen ezen a néven kell majd sokszor szólítaniuk a gondozóiknak. Viszont kedveljük azokat, amelyek ötletesek és egyediek, esetleg utalnak az oroszlánok afrikai származására, a földrajztól a kultúráig. Bízunk benne, hogy sok jó név érkezik majd, és nem nekünk kell végül elneveznünk a Vadaspark első oroszlánját."

Szavazatát az itt található e-mail címre várják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek