Az ezredik cuki pingvinfióka kikelését várják egy állatkertben

A baltimore-i Maryland állatkertben néhány hete minden gondozó egyik szeme a pingvin-részleget pásztázza. Nemrég született ugyanis két afrikai pingvinfióka, amelyek a legelső kikelt példányai a 2017-2018-as tojásrakó időszaknak. Egy nap különbséggel október közepén születtek, egyiket a szülei, a másikat - apró súlya miatt - egyelőre a gondozói szeretgetik és etetik.

"A fiókák néhány hétig egy elkülönített pingvinóvodában maradnak, amíg ki nem nő a tolluk, és meg nem tanulnak úszni. És most nagyon úgy tűnik, hogy ígéretes tenyészidőszaknak nézünk elébe" - idézi az állatkert közleménye Jen Kottyant, a park madárvédelmi programjának igazgatóját, aki egyben utalt arra a fontos mérföldkőre, amelyhez az intézmény a napokban érkezett. Ötven évvel ezelőtt kezdtek ugyanis foglalkozni veszélyeztetett pingvinfajokkal, az elmúlt évtizedekben 900 madárnak adtak otthont, és ez idő alatt számos állatkertnek ajándékoztak saját állományukból dél-afrikai pingvineket, hogy biztosítják a faj fennmaradását.

Fotó: Maryland Zoo



Most pedig épp visszaszámolnak, mert ha minden jól megy, az elkövetkező napokban, hetekben elérhetik a bűvös ezres számot is. Ezzel pedig már nemcsak azt mondhatják el magukról, hogy a 89-es létszámmal náluk él a legnagyobb dél-afrikai pingvin-kolónia Észak-Amerikában, de azt is, hogy a kontinensen egyedüli módon az ő fajmegőrző programjuk a legsikeresebb. És ahhoz, hogy ezt elérjék, még 11 ilyen kis csatakos, pelyhes apróságnak kell megszületnie, mint az alábbi 989. számú pingvinbébinek.

Fotó: Maryland Zoo

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek