Hathetes leopárdlányok mutatkoztak be Jászberényben

Hathetes leopárdlányok mutatkoztak be Jászberényben.

Bemutatkoztak a Jászberényi Állatkert hathetes perzsa leopárdkölykei. Az MTI képei a két kislány második orvosi vizsgálatán készültek: féreghajtót és oltásokat kaptak a szőrös csöppségek.

Kattintson galériánkra, és gyönyörködjön tovább az apróságokban!
Galéria: Perzsa leopárdkölykök Jászberényben
(Fotó: Mészáros János / MTI)

Jászberényben 2009 óta élnek perzsa leopárdok: az első példányok, Csiu és Csenge mindketten nőstények. Az itt látott kölykök apja, Marun, a német Chemnitz állatkertjéből érkezett 2010-ben. Miután az állatkert engedélyt kapott a szülők párba állítására, új kifutót kellett építeniük, mely idő alatt Csiu és Marun a Miskolci Vadasparkban vendégeskedett. 2013 telén tértek vissza immár közös otthonukba, és már 2014 májusában három aprósággal, Amirával, Azharral és Assimmal örvendeztették meg gondozóikat. Ők felcseperedvén csereprogramok keretében már más állatkertekben élnek; de Assimot azóta is bármikor meglátogathatják, ő a Miskolci Vadasparkban várja a látogatókat.

Csiu és Marun továbbra is egy párt alkot, amit mi sem bizonyít ékesebben, mint idén augusztus 8-án született utódjaik. A kölykök a hagyományoknak megfelelően B betűvel kezdődő perzsa nevet (Banou, melynek jelentése „lány", és Behrooz, azaz „boldog") kaptak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek