Természetes tóhoz hasonló nagymedencét kapnak a bécsi vízilovak

  Jövő nyáron már új medencében csobbanhatnak a bécsi állatkert vízilovai, amely betonteknő helyett egy természetes tóhoz hasonlít majd. Az átalakítási munkák novemberben kezdődnek.

  A mostani, szimmetrikus betonmedence helyett nagyobb, természetes fürdőhelyet idéző pancsolóhely várja majd a Schönbrunni Állatkert három lakóját, Alit, Arcat és Kimbukut. A novemberben kezdődő átalakítás ideje alatt az állatokat a fűtött, fedett kifutójukba költöztetik át.

  Fotó: Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc

   De nemcsak a vízilovaknak kedvez majd a változás: mivel a mostani medencének nincs szűrőberendezése, így eddig nyaranta akár hetente kétszer is le kellett engedni a vizet belőle, alaposan kipucolni, majd újra feltölteni. Ez sok munkát és nagy vízfogyasztást jelentett, és egyben fürdési szünetet is a vízilovaknak. Az új medencéhez azonban már szűrőberendezést is telepítenek, így 2018-tól egész nyáron át tiszta vízben lubickolhatnak az óriások anélkül, hogy folyton cserélni kellene vizüket.

  A 2,6 millió eurós beruházásra az állatkertnek kell előteremtenie a fedezetet, így támogatói akciót hirdettek. Ezen az oldalon 15 euróért bárki támogató lehet, és hozzájárulhat az új medence építéséhez. Cserébe egy oklevél jár, és az adományozó neve felkerül a honlapra.

  Fotó: Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!