Simogasson óriáskígyót az Állatkertek Éjszakáján!

Simogasson óriáskígyót az Állatkertek Éjszakáján!

 

Látványetetésekkel, tematikus sétákkal, állatbemutatókkal, illetve különböző kulturális programokkal várják a látogatókat ma országszerte tizenkét intézményben, az Állatkertek éjszakáján. A Fővárosi Állat- és Növénykertben húst szaggató pirájákat és barátságos óriáskígyókat lehet testközelből megismerni, de lesz zsiráf- és orrszarvú etetés, illetve fókashow is, alulról megvilágított medencében.

Fóka-mókaFotó: Tóth Leticia / Fővárosi Állat- és Növénykert

A Budapesti Állatkertben összesen huszonhárom helyszínen lesznek bemutatók és etetések. A hangulatos estét fényfestés, LED fényshow, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, homok- és festékanimáció, valamint zenés programok sokasága teszi teljessé, este héttől egészen éjfélig.

A Budakeszi Vadasparkban szakvezetéssel egybekötött éjszakai fáklyás túrán vehetnek részt a látogatók, akik az éjszakai állatok életmódjáról és szokásairól tudhatnak meg érdekességeket. A budapesti Tropicariumban pedig meg lehet nézni, hogyan és mit esznek a kőhalak, az aligátorok, a murénák, a cápák, a ráják, a galléros gyíkok vagy a orrszarvú leguánok.

A fáklyafénnyel kivilágított Kecskeméti Vadaskertben madárbemutatók, kígyósimogató, óriáscsótány-tapogató lesz, ahol a felnőtteket koncerttel, a gyerekeket állatkerti homokozóval és arcfestéssel várják. Miskolcon a "nemszeretem" állatokkal, a hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal lehet megismerkedni, Győrben pedig bátorságpróbát tehetnek a hüllőházban a vállalkozó kedvűek.

A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban ehető rovarokkal, virágokkal, majomkenyér-kóstolással, jávailövőhal-bemutatóval, mazsorettek fellépésével, LED-show-val és vidámparki játékokkal várják az érdeklődőket. Pécsen óriás társasjáték, aszfaltfestő verseny, rémtúra, világítómaszk-készítés és csillagászati távcsöves bemutató lesz; Szegeden rozsomákokkal és borjúfókákkal lehet találkozni, a Veresegyházi Medveotthonban pedig farkasokkal és medvékkel.

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban hazénk vízparti állat- és növényvilágának megismerése mellett óriáskígyót és kaméleont lehet majd simogatni, de lesz éjszakai "holdfénytúra" is a látványos búvármerülés mellett, ahol a gyakorlott búvárok óriás tokokkal és vizákkal merülnek Európa legnagyobb édesvizű akváriumába.

A Jászberényi Állat- és Növénykert különleges etetési technikákkal mutatja meg az oroszlánok, foltos hiénák, mosómedvék, barnamedvék, vaddisznók és ormányos medvék zsákmányszerzési viselkedését, de ezen az éjszakén megleshetjük az állatkerti relikviákat is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek