Elkötött egy kocsit egy medve az Államokban

Elkötött egy kocsit egy medve az Államokban

Legvadabb álmában sem gondolta volna, mit talál a kocsijában az az amerikai férfi, aki egyik hajnalban különös zajra ébredt. Mint kiderült, az autóba bemászott valahogy egy medve, és egészen a szomszédos ház kertjéig jutott vele.

Az eset egy coloradói kisvárosban, a 17 ezer lakosú Durangóban történt. A zajra az egész család felébredt, de csak a családfő merészkedett ki, hogy megnézze mi történt. Legnagyobb döbbenetére a szomszéd behajtóján találta Subaru típusú kocsijukat, betört hátsó ablakkal. A medve nyilvánvalóan itt mászott be a járműbe, majd alaposan helybenhagyta. Letépte a kormánykereket, kiszakította a rádiót, majd véletlenül kiengedte a kéziféket, és a szomszédos házig gurult vele - egészen a postaládáig, az állította meg végül. Ez azért vélhetően felizgatta a medvét is, mert egy jókora adag ürüléket hagyott hátra a családnak a kocsiban - írja a Mashable.

Az incidens a szomszédot, Ron Corneliust is felverte, aki ironikusan csak annyit mondott a sajtónak, amikor arról faggatták, mit látott: "Igen, felébredtem a hívatlan látogatóra. Ez hajnalok hajnalán, 5 óra tájban csak akkor fordul elő, ha egy medve furikázik az utcámban."

Főhet a feje, mit adjon enni a bocsoknak Fotó: PatrickRohe / FlickrForrás: Travelo

 A környéken az utóbbi időben igencsak megszaporodtak a segélyhívások a külvárosban bóklászó medvék miatt. Ennek az az oka, hogy a szélsőséges időjárás radikálisan csökkentette szegény állatok táplálékforrásait, ezért kénytelenek a kukák között lődörögni, hogy ennivalóhoz jussanak. "Sok éhen pusztult medvebocsra számítunk a hegyekben" - mondta a közeli nemzeti park szóvivője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek