Öten vannak és hathetesek a Prágai Állatkert borzas kisgepárdjai

  Öten vannak és hathetesek a Prágai Állatkert borzas kisgepárdjai.

  Hathetes gepárdkölykök a Prágai Állatkert új büszkeségei: az öt állatot augusztus végétől láthatják a látogatók – írja az MTI.

  Felfedezőúton a picik - Galériáért kattintson a képre!
  Galéria: Hathetes gepárdkölykök
  (Fotó: Martin Divisek / MTI / EPA)

  Az állatkert csütörtöki közlése szerint az anya, az ötéves Savannah és kicsinyei is jól vannak, de a hónap végéig szükségük van még a nyugalomra. Az apa a szintén ötéves Ben, aki a dániai Ebeltoft szafariparkjából származik.

  A nagymacskák Afrikában honosak, a gepárdok a világ leggyorsabb futói. A fajt a veszélyeztetett állatok közé sorolja vörös listáján a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN), szabadon ugyanis mindössze 7000 egyede él, többségük Namíbiában.

  A gepárdok szaporítása nem könnyű, mivel kevés állat éri meg a felnőttkort. Prágában már 1933 óra tartanak gepárdokat. Az első utódok 1972-ben születtek, a most született öt kicsivel együtt 64 gepárd jött eddig világra a cseh fővárosban.

  Anyjuk hevesen védelmezi őket - Kattintásra galéria nyílik!
  Galéria: Hathetes gepárdkölykök
  (Fotó: Martin Divisek / MTI / EPA)

  Az állatkert egyébként tavalyi több mint 1,4 millió látogatójával Prága legfontosabb turistalátványossága. Ha nem akar Prágáig utazni cuki nagymacskákért, akkor irány Nyíregyháza, ahol még csak négyhetesek a perzsa párduckölykök.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!