Megszökött egy kölyökpuma egy kis cseh állatkertből

Megszökött egy kölyökpuma egy kis cseh állatkertből

Megszökött egy hét hónapos pumakölyök a Prágához közeli Zvole kis állatkertjéből, mert valaki megrongálta a ketrecét - közölte Tomás Machac, az állatkert vezetője. "Egy szomszédunk vette észre a kis pumát, amikor sétálni vitte a kutyáját. A ragadozó elszaladt, mert megijedt" - tette hozzá az igazgató.

Elmondta, hogy munkatársai keresik Izzyt, a vasárnap éjjel megszökött pumakölyköt, amely valószínűleg elbújt valahol a bokrok között. Alena Steffelova, a prágai állatkert szóvivője szerint egy puma akkor marad életben szabadon, ha már megtanult vadászni, nyulak és őzek lehetnek a zsákmányai.

2016-ban egy tarajos sül szökött meg ugyanebből az állatkertből, akkor az állategészségügyi hatóság bírságot szabott ki a tulajdonosra. Miroslav Stoklasa, Zvole polgármestere elmondta, hogy a kis állatkertnek van engedélye egzotikus állatok tartására, ám az állatok pajtáit és ketreceit, köztük a pumáét is illegálisan építették - írja az MTI.

FRISSEBB: Az állatkert a Facebook-oldalán posztolta, hogy a pumát megtalálták, de csak később közölnek információt hazatérésének körülményeiről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek